Sportklub 1A. DOL moški

27 / februari 2021
Črnuče – Hoče
Poročilo s tekme

Današnji boj za prvo ligo se je za gledalce začel pod vtisom, da je A-ligaš občutno boljši od B-ligaša, med tekmo pa se je ta vtis razblinil. Po začetnem tipanju so si Hoče ustvarile prednost petih točk (6:11) in Črnučanom niti dva time-outa nista pomagala, da bi dosegli ravnovesje v igri. Približali so se na 17:19, od tam do konca niza pa se je zaostanek spet povečevala in Štajerci so niz dobili na 19. Kar 11 točk so dobili s nasprotnikovimi lastnimi napakami.

Drugi niz so bolje začeli Črnučani. Vodili so ves prvi del niza in gostujoči trener Jurij Čopi je reagiral z menjavo podajalca, Mejala je zamenjal s Hafnerjem. Po vodstvu s 16:11 so Črnučani padli v krizo in dopustili gostom, da so povedli s 16:17. Predvsem jim je težave povzročal korektor Pesti, ki je marsikatero žogo zaključil kljub postavljenemu bloku. Od tam naprej sta se ekipi menjavali v vodstvu. Gostje so v končnici izkoristili tretjo zaključno žogo za zmago na razliko.

Toda Ljubljančani se po tem zaostanku niso vdali. V tretjem nizu so povedli s 5:1 in potem držali vodstvo do 23:20, potem pa je gostom uspelo izenačiti in bili so le dve točki oddaljeni od zmage. Toda Črnučani so se zbrali in izvlekli zmago v tretjem nizu.

V četrtem nizu si nobeno moštvo ni uspelo ustvariti večje prednosti, več časa pa so bili v vodstvu domači. Pri 19:15 se je nakazovalo, da bodo Hočani zaostanek težko nadoknadili in res so domači stopili na plin in izenačili na 2:2 v nizih.

Odločilni skrajšani niz so odlično začeli gostje in prisilili trenerja Žavbija, da je pri 0:3 vzel prvi polminutni odmor. Nasveti igralcem so zalegli in prišlo je do prvega izenačenja na 4. Nato je sledila napeta izmenjava z izenačenji na vsaki točki od 7 do 14. Na servis Jake Seška so Črnučani dobili z napadoma kapetana Bineta Slovnika dobili še potrebni zaključni točki in se razveselili nekoliko nepričakovane zmage.