Sportklub 1A. DOL moški

28 / februari 2021
Šoštanj Topolšica – Krka
Poročilo s tekme

Šoštanjčani so si ob začetku nove sezone zadali cilj, da se želijo vrniti med slovensko elito, med osem najboljših ekip v Sloveniji. Velik korak k uresničitvi tega cilja so naredili s 1. mestom v 1B. ligi, ko so nanizali 20 zmag in doživeli le en poraz. Po osvojitvi prvega mesta je postalo jasno, da se bodo v boju za četrtfinale in uvrstitev med elito pomerili z novomeško Krko, ki je v Sportklub 1A. DOL osvojila zadnje, osmo mesto. Novomeščanom letos ne gre po načrtih, na 21 tekmah so le dvakrat zmagali, zdaj pa si bodo proti Šoštanju Topolšici reševali sezono. 

Tekma v Šoštanju je prinesla izjemno zanimiv obračun dveh motiviranih ekip. Domačini, ki so še vedno brez poškodovanega kapetana Denisa Robide, so tekmo začeli zelo udarno in samozavestno, po napadu mladega grškega blokerja Lambrosa Pitakudisa so povedli s 14:11, po napadu Bora Jeseja Rotarja pa je prednost znašala že 18:13. Gostje se niso predali; po nekaj napakah domačinov in bloku Svita Hafnerja so se približali na točko (23:24), a je drugo zaključno žogo izkoristil Urban Fužir. 

V drugem nizu je Krka, kjer je izstopal predvsem izkušeni korektor Zlatko Pulko, na začetku pokazala boljšo igro in povedla z 11:8. Domačini pa so hitro vrnili udarec. Po dveh zaporednih napakah Krke so povedli z 21:18, prednosti pa tokrat niso izpustili iz rok. 

Pri rezultatu 7:1 v korist Šoštanjčanov v tretjem nizu se je zdelo, da je tekma zaključena, a Krka se je z borbeno igro predvsem v bloku in obrambi uspela vrniti v igro. Po izenačenju na 13:13 domačini nikakor niso mogli več zaustaviti nalet Krke, ki je po tem izidu dosegla pet zaporednih točk, po asu Zlatka Pulka pa je bila prednost Novomeščanov že šest točk (20:14) in Krka je po velikem preobratu prišla do znižanja izida na 1:2. 

V četrtem nizu smo spremljali izjemno izenačen dvoboj. Ekipi sta bili izenačeni do izida 17:17, nato pa je Bor Jese Rotar dosegel dve zaporedni točki, Toni Travnik pa je naredil napako v napadu, tako da je prednost domačih znašala tri točke. Novomeščani so bili v končnici niza premalo zbrani, naredili so preveč napak, tekmo pa je s točko zaključil Primož Trobiš in Šoštanjčani so se veselili zmage s 3:1.