Sportklub 1A. DOL moški

20 / mars 2021
ACH Volley Ljubljana - Calcit Volley
Poročilo s tekme

ACH Volley Ljubljana - Calcit Volley 3:2 (-15, -22, 18, 17, 10)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 3, Pernuš, Toukhteh 4, Dagostino, Pavlović 4, Bošnjak, Okroglič 1, Rutar, Pokeršnik 9, Videčnik 11, Kök 16, Vučićević 22.

Calcit Volley: Kos, Hribar, Bregar, Purić 7, Kosmina, Gasparini 12, Hebda 5, Klobučar 18, Jerončič, Brulec 2, Beravs, Štalekar 11, Plot.

V Tivoliju sta se na drugi polfinalni tekmi po sredinem obračunu znova udarila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Po petih nizih so se zmage veselili domači odbojkarji.

Po dokaj izenačenem uvodnem delu (6:7) so zmaji začeli zaostajati predvsem zaradi lastnih napak (8:13). Kamničani so to zanesljivo izkoristili in se sproščeno lotili nadaljnjih točk, Ljubljančani pa medtem še vedno niso ujeli pravega ritma (12:18). Gostje so v končnici dvakrat z blokom zaustavili napad domačinov, z asom pa je niz zaključil Jan Klobučar (15:25). 

V drugem nizu smo spremljali bolj enakovreden boj. Z začetnim udarcem je dva zaporedna asa nanizal Ropret (10:9) in njegov nalet je s polminutnim odmorom želel prekiniti trener gostujoče ekipe Gregor Jerončič. Ekipi sta bili izenačeni vse do rezultata 19:19, potem pa je na servis prišel Mitja Gasparini, ki je naredil odločilno razliko (19:23). Usodo v drugem nizu so si zmaji zapečatili z dotikom mreže (22:25).

Precej bolj spodbudno igro so Ljubljančani prikazali v tretjem nizu, ko so z napadom Vučićevića povedli za tri točke (11:8). Kamničani so se z zaključkom Klobučarja hitro priključili (14:13) in reagiral je strateg domačih Matija Pleško. Kök je za zmaje dosegel 16. točko (16:13), toda borbeni Kamničani se tudi tokrat niso pustili pregnati (17:16). Nato pa so gostitelji z delnim izidom 5:0 poskrbeli za prepričljivo prednost pred zaključkom niza (22:16). Z blokom Vučićevića so zmaji dosegli zmago v tretjem nizu (25:18).

V četrtem nizu so zmaji pokazali svoj prepoznaven obraz in že od začetka narekovali tempo (8:6). Že v naslednji akciji je sicer Klobučar znižal zaostanek le na točko (8:7), vendar so z blokom Videčnika domači odbojkarji povedli za tri točke (10:7). Pri Ljubljančanih sta se razigrala Kök in Vučićević, zanesljiva v napadu pa sta bila tudi Pokeršnik in Videčnik. Zmajem je prav tako steklo na začetnem udarcu in razlika pred prvo zaključno žogo je bila že visokih 8 točk (24:16). Izkoristili so drugo (25:17).

V odločilnem petem nizu, ki bi Kamničane že popeljal v finale, Ljubljančani pa so ga nujno potrebovali za obstanek v tekmovanju, so zmaji z napadom Köka povedli s 6:4. Z dvema asoma je nadaljeval Vučićević (8:4), nato pa so se Kamničani s tremi zaporednimi bloki približali na 11:9. Do konca so jim slovenski prvaki pustili le še točko in se tako veselili zmage s 15:10.

Zadnja, tretja tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 20.30 v dvorani Tivoli.

Izjavi po tekmi:

Jan Klobučar, sprejemalec Calcit Volleyja:
 "Danes smo prišli sem zmagat. Po takem porazu je težko kaj reči, glede na to, da smo vodili že z 2:0 in nam je do finala manjkal le še en niz. V ponedeljek je nova tekma, nova priložnost. Vemo, da lahko, da zmoremo, in s takšno miselnostjo moramo iti v tretjo tekmo in poskušati zmagati.''

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Kot pravi Viki, življenje je po zmagi lepše. Drži kot pribito. Pa takoj dodajam, da nismo absolutno nič naredili, če to ne bo nadgrajeno v ponedeljek in sedaj se je treba umiriti, spočiti, čeprav je jutri trening. Moramo pregledati, kaj je bilo dobro in poskušati eliminirati tisto, kar ni bilo dobro. Čestitke prav vsakemu igralcu moje ekipe, ker danes so bili pravi. Vem, da je bila v prvih dveh nizih želja prevelika in so igrali v rdečih obratih, takrat pa se roka skrajša. Že v garderobi sem videl veliko željo in to mi je bilo všeč.''