Sportklub 1A. DOL moški

22 / mars 2021
ACH Volley Ljubljana - Calcit Volley
Poročilo s tekme

ACH Volley Ljubljana - Calcit Volley 3:1 (-21, 18, 14, 23)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 8, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 9, Kök 12, Vučićević 20.

Calcit Volley: Kos 2, Hribar, Bregar 2, Purić 8, Kosmina 3, Gasparini 9, Hebda 12, Klobučar 7, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 5, Plot.

V Tivoliju sta odločilno tretjo polfinalno tekmo odigrala domači ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Slovenski prvaki so se po štirih nizih veselili nove uvrstitve v finale.

Z napadom Videčnika so zmaji povedli s 5:2, a so Kamničani s točko Klobučarja našli priključek (8:7). Gostitelji so z napako Gasparinija na začetnem udarcu znova povedli za tri točke (13:10), toda Gorenjci so z delnim izidom 6:0 preobrnili situacijo v svojo korist (13:16). V nadaljevanju so gostje držali razliko, z blokom so jo v zaključku celo povišali (18:23). Z napako na servisu domačih so se Kamničani veselili zmage v prvem nizu (21:25).

V drugem nizu so pobudo prevzeli domači odbojkarji, a tokrat niso prepustili vajeti nasprotnikom. Z blokom so dosegli 12. točko (12:8), toda z asom Purića so se Kamničani ponovno približali (12:10). Najbližje so bili po napaki Vučićevića na začetnem udarcu (14:13), vendar so zmaji po dveh suverenih napadih Köka znova ušli na 16:13. Po asu Ropreta je prednost znašala šest točk (22:16) in tako je drugi niz po zaključku Videčnika zanesljivo pripadel Ljubljančanom (25:18).

Tretji niz se je nadaljeval po željah ACH Volleyja Ljubljana. Z napadom Vučićevića so povedli z 8:3, Kök pa je poskrbel za visoko vodstvo že devetih točk (17:8). Zmaji so nadzorovali stvari na igrišču in brez težav povedli z 2:1 v nizih (25:14).

Razburljiv četrti niz se je pričel izenačeno (7:6). Obe ekipi sta ostali v koraku druga z drugo in le za trenutek so zmaji povedli s 13:10, saj so Kamničani osvojili naslednji dve točki (13:12). V končnico so sicer Ljubljančani vstopili z majhno prednostjo dveh točk (20:18), vendar so gostje izenačili na 23. točki. Po polminutnem odmoru pa so dve zaporedni točki nanizali domači odbojkarji in se tako po zmagovitem bloku veselili nove uvrstitve v finale (25:23).

Izjavi po tekmi:

Sašo Štalekar, bloker Calcit Volleyja: ''Moram reči, da smo se to tekmo posvečali vsem drugim stvarem kot pa odbojki. Tako na njihovi kot na naši strani. V prvem nizu sta nam super funkcionirala servis in blok, potem pa se je to obrnilo. V četrtem nizu smo se zbrali, prišli nazaj, imeli tri priložnosti za zaključek v zadnji točki, pa tega nismo izkoristili in tako je ACH dobil vstopnico za finale.''

Gregor Ropret, organizator igre ACH Volleyja Ljubljana: ''To je bila do sedaj najpomembnejša tekma sezone. Vsi smo vedeli, da se danes odloča o potniku v finale in tukaj enostavno ni popravnega izpita. Pred tekmo smo lahko prijatelji, ampak na igrišču se vsi borimo za svoj dres, svoj klub. Normalno je, da je v takih trenutkih nervoza malo večja in nekaj malce spornih pogledov iz ene in iz druge strani, vendar to je šport. Bolje to, kot pa da že ob tako turobnem vzdušju, ko ni gledalcev, se še mi obnašamo, kot da smo na pogrebu. Vesel sem, da smo se borili do konca, dali vse od sebe, kar se energije tiče, in da smo prišli v finale.''