Sportklub 1A. DOL moški

26 / mars 2021
Merkur Maribor - ACH Volley Ljubljana
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Cafuta 6, Detela, Šket 10, Mulec 1, Možič 23, Donik, Uremovič 6, Adžović A., Kisiliuk 16, Ikhbayri, Kovačič, Planinšič 1, Košenina (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc.

ACH Volley Ljubljana: Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 12, Pavlovič, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 15, Videčnik 9, Kök 18, Vučičević 20, Dagostino (L), Toman (L). Trener: Matija Pleško.

Prva finalna tekma letošnjega prvenstva je v začetku ponudila izenačeno igro, kjer si nobena od ekip ni uspela priigrati občutnejše prednosti. Izenačeno igro smo spremljali večino niza, pobuda je bila na strani Merkur Maribora. Vendar pa so s točko prednosti (20:19) v končnico vstopili gostje iz Ljubljane. V napeti končnici so gostje ubranili prvo zaključno žogo Mariborčanov, nato pa je Jenia Kisiliuk z uspešnim napadom zaključil niz, ki so ga domači osvojili s 25:23.

V drugem nizu so začetno pobudo imeli igralci ACH Volleya, ki so ob prvem odmoru Sebastijana Škorca vodili z 11:8. Gostje so nabrano prednost z začetka niza ohranili tudi ob drugem odmoru na zahtevo Sebastijana Škorca, kjer so vodili z 19:15. Spremljali smo še eno napeto končnico. Domači so nadoknadili zaostanek ter pri rezultatu 23:22 je Matija Pleško zahteval še drugi odmor. Vendar pa do popolnega preobrata ni prišlo, saj so gostje ohranili mirno roko ter niz osvojili s 25:23.

Začetek tretjega niza je bil v znamenju zmajev iz Ljubljane, ki so povedli s 6:2 ter prisilili Sebastijana Škorca, da je zahteval odmor. Že pri rezultatu 9:3 v korist ACH Volleya je drugi odmor zahteval Sebastijan Škorc ter poizkušal prebuditi svoje varovance. Ljubljančani so prednost zanesljivo obdržali do konca niza ter ga osvojili s 25:18.

Tudi začetek četrtega niza se ni začel obetavno za domače, ki so ob prvem odmoru na zahtevo svojega trenerja zaostajali s 6:4. Hitro, že pri zaostanku z 12:7 je še zadnjič v tem nizu z odmorom Sebastijan Škorc hotel prebuditi svoje igralce. Prednost z začetka niza je bila prevelika, Mariborčani se kljub pritisku niso uspeli povsem približati in Matej Kök je izkoristil drugo zaključno žogo za osvojitev niza s 25:20 ter zmago s 3:1. 

Izjavi po tekmi:

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribor: »ACH je igral celo tekmo na najvišjem možnem nivoju, to je bila ena njihovih najboljših tekem v sezoni. Upravičeno so danes pokazali, da so bili favoriti prvenstva. Mi se ne zadovoljujejo z tem, čaka nas delo ter v torek nova tekma. V Ljubljano se gremo borit in če so oni danes zmagali v Mariboru, zakaj ne bi mi v Ljubljani.«

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: »Prvi niz je bil odigran na visokem nivoju predvsem v napadu. Namreč redko se zgodi, da dve ekipi v napadu v danem nizu napadata preko 70-odstotno uspešno. Torej dobro delo sprejema, podajalca ter razpoloženi napadalci. Na koncu je žal v prid Merkur Maribora odločila ena žoga, vendar se nismo predali, verjeli smo vase ter delali stvari, ki smo jih potrebovali. Rezultat na koncu ni izostal, vendar pa ta serija še zdaleč ni odločena.«

Avtor: Žan Ul