Sportklub 1A. DOL moški

17 / november 2020
Hoče - ACH Volley Ljubljana 1:3
Poročilo s tekme

VŠD HOČE, brez gledalcev, sodnika Melavc (Mozirje) in Valentar (Prevalje).

Hoče: Pušnik 7, Crnjanski 11, Østvik 9, Pesti 14, Herodež, Čopi 4, Leva 4, Orthaber (libero), Hafner, Mejal 1, Koblar.

ACH Volley: Toman (libero), Ropret 5, Pernuš, Toukhteh 15, Pavlovič 7, Dagostino (libero), Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 12, Videčnik, Kok 11, Djurić 16, Vučićević.

Četudi so nastopili prvič v letošnji sezoni pred objektivi televizijskih kamer, pa to ni motilo izbrancev domačega stratega Jurija Čopija, ki so odločno krenili in povedli z 8:6. A kot bi jim kasneje nekdo ugasnil motorje, so do konca prvega niza osvojili le še šest točk. Ljubljančani, pri katerih Matija Pleško ni želel ničesar prepustiti naključju in je začel z najboljšo postavo, so igrali kot švicarska ura in zasluženo gladko dobili tudi drugi niz.

Domači strateg Jurij Čopi je pred tretjim nizom premešal svojo začetno postavo in v igro namesto organizatorja igre Primoža Mejala poslal Urbana Hafnerja, na mestu sprejemalca pa priložnost ponudil Tilnu Pušniku. Tveganje se je izplačalo, saj so Hočani zaigrali poletno in izkoristili napake gostov. Niz so dobili gladko.

Poletno igro so prenesli tudi v četrti niz, ko je Matija Pleško na parket ponovno poslal svojo najmočnejšo postavo. Ekipi sta bili izenačeni vse do konca niza, kjer so Ljubljančani po odličnem servisu Rutarja Hočane prisili v napako in si priigrali odločilno prednosti (24:22). Tekmo pa je s svojo 12 točko zaključil Jan Pokeršnik.

Izjavi po tekmi:

Jurij Čopi, trener Hoč: "Začeli smo z velikim spoštovanjem do tekmeca. Četudi se je kasneje videlo, da smo v tretjem nizu z malo manj spoštovanja in malo bolj zbrano igro spreobrnili rezultat. Res je, da so igralci ACH-ja mislili, da nas bodo po dveh dobljenih nizih z lahkoto strli, a smo tudi v četrtem nizu obdržali visok nivo igre. Škoda, da nam danes ni uspelo osvojiti kakšne točke."

Matija Pleško, trener ACH Volleyja: "Po dolgem premoru in koronski karanteni smo že pogrešali tekme, ker nismo vedeli, kje smo. Domačini so se pokazali kot neugoden nasprotnik. Četudi sem želel v tretjem nizu ponuditi priložnost igralcem, ki ne igrajo tako veliko, se to ni obneslo. Domačini so se v tretjem nizu razigrali, a je na srečo na koncu vse sedlo, kot je moralo, in smo odnesli tri točke in ponovno prevzeli vodstvo na lestvici."