1B. DOL moški

25 / november 2020
PRO Volley - Črnuče
Poročilo s tekme

Tokrat je v goste prišla ekipa Črnuč, ki trenutno brez poraza zaseda prvo mesto v 1B. ligi. Naša ekipa je zaradi poškodb in bolezni tokrat zaigrala v nekoliko spremenjeni zasedbi ter se uspešno zoperstavljala igralcem Črnuč. Celoten prvi niz je bila gostujoča ekipa v rahli prednosti. Igralci PRO Volleyja so se jim najbolj približali pri rezultatu 16:13 in kasneje pri 19:16, a so mladi Ljubljančani niz uspešno pripeljali h koncu ter zmagali z rezultatom 25:19. 

Drugi niz so domačini zaigrali odločneje. V samem začetku niza je bil rezultat zelo izenačen, domačini pa so si prvo večjo prednost, ob odličnem servisu Ploja in bloku Kunška, priigrali pri rezultatu 16:12. Celoten niz so igralci PRO Volleyja uspeli zadržati prednost ter tako z rezultatom 25:19 izenačili v nizih 1:1.

Tudi začetek tretjega niza je bil precej izenačen. Gostujoča ekipa je sicer venomer bila v rahli prednosti nekaj točk, prvo občutnejšo prednost so si priigrali pri rezultatu 14:9. Skozi celoten niz so svojo prednost obdržali oz. jo še uspeli povečati ter niz dobili s  25:16. 

V četrti niz so odločneje krenili igralci gostujoče ekipe in kar kmalu povedli z rezultatom 8:3. A domačini se niso predali in so zaigrali bolj zbrano ter napadalno. Goste so pri rezultatu 11:11 ujeli in s tem pokazali, da še niso vrgli puške v koruzo. Žal je zbranost nekoliko popustila in gostujoča ekipa je ponovno obrnila rezultat v svojo korist in povedla za nekaj točk. Rahlo prednost so uspeli zadržati do konca niza ter tako z rezultatom 25:20 osvojiti tudi četrti niz kar jim je prineslo končno zmago s 3:1.