1B. DOL moški

13 / december 2020
Šoštanj Topolšica - Črnuče
Poročilo s tekme

V soboto, 12. decembra, je bil v dvorani Šoštanj na sporedu derbi 1B. lige med letos najmočnejšima ekipama lige, Šoštanjem Topolšico in Črnučami. Še v minuli sezoni je Ljubljančane vodil trener Zoran Kedačič, ki je po koncu sezone sedel na klop državnih prvakov iz sezone 2003/2004. Domačini so tako kot na tekmi z Brezovico tudi tokrat igrali brez poškodovanega kapetana Denisa Robide, zaradi bolezni je bil odsoten tudi drugi korektor Luka Volovlek, tako da so v klubu registrirali Alena Djordjeviča, izkušenega domačina, ki že od začetka sezone trenira z ekipo. Šoštanjčani so v letošnji sezoni zmagali še osmič zaporedoma, od Črnuč so bili boljši s 3:0 (20, 18, 22).

Začetek obračuna med Šoštanjem Topolšico in Črnučami je bil izenačen, domačini pa so imeli ves čas pobudo in vodstvo dveh, treh točk. Najbolj napeta je bila končnica, ko so po asu Vilarja gostje zaostajali le za točko (20:21), toda domačini se niso pustili zmesti. Najprej je Djordjevič z napadom povečal vodstvo, nato je Lazar uspešno blokiral napad Matica Rojnika, Djordjevič je bil še enkrat nezaustavljiv za 24:20, niz pa se je končal z napako Jake Seška. 

V drugem nizu so odbojkarji Šoštanja Topolšice spet zelo odločno začeli. Po bloku Primoža Trobiša so hitro povedli za pet točk (10:5). To prednost so uspeli ohranjati. Gostujoči trener Jurij Žavbi je poskušal s kar nekaj menjavami, a neuspešno. 



Tretji niz je bil najbolj izenačen, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, tudi domačini so naredili nekaj več napak. Po neuspešnem napadu so gostje povedli z 19:18. A po time-outu Zorana Kedačiča so sledile tri zaporedne točke Šoštanjčanov, zaradi česar je odmor zahteval tudi trener Črnučanov. Vendar so domačini uspeli ohraniti zbranost, niz in tekmo pa je zaključil Primož Trobiš. 

Šoštanj Topolšica - Črnuče 3:0 (20, 18, 22)
Šoštanj Topolšica: Trobiš 9, Robida, Djordjevič 16, Lazar 9, Rotar 9, Pavić, Sidiropoulos 2, Menih (L), Ramšak, Koren 3, Fužir. 
Črnuče: Verdinek, Mihelčič, Mivšek, Hribar, Vilar 2, Gornik 3, Rojnik 2, Rutar, Sešek 12, Erpič 1, Slovnik 10, Valenčič 3, Kumer (L).