1B. DOL moški

30 / januari 2021
Črnuče - Fužinar SijMetalRavne
Poročilo s tekme

Gostje z Raven na Koroškem so tokrat v Ljubljani naleteli na razpoložene Črnučane. Domači so se razigrali že v prvem nizu, v katerem so vodili ves čas. Črnučani so z blokom osvojili sedem točk in tudi v polju lovili težke žoge ter niz nazadnje gladko dobili s 25:16.

V drugem nizu se je položaj na igrišču uravnotežil. Gostje so izboljšali igro ob mreži in držali bolj ali manj poravnan rezultat do 14:14. V srednjem delu niza so povedli Črnučani, vendar si niso ustvarili večje prednosti. Pri Fužinarju je Podričnika zamenjal Plesec in od izenačenja na 20:20 je sledil mrtvi tek obeh ekip in izenačenje na vsaki točki vse do 29. Takrat so domači sestavili več zbranosti in osvojili niz z 31:29.

V tretjem nizu je domači trener Žavbi začel z Mivškom namesto Seška na položaju korektorja. Po dobrem začetku domačih so gostje ujeli priključek in izenačili na 9. Črnučani so nato ušli za tri točke na 12:9, potem pa je sledil mini preobrat do vodstva gostov s 13:15. Time-out je Črnučanom pomagal, da so spet spreobrnili rezultat na 19:16. Na servis Vilarja, ki je vstopil v igro pri domačih, se je vodstvo povišalo še za tri na 22:16. Trener Fužinarja Veličković je poizkusil še z Lednikom namesto podajalca Kasnika, Podričnikom namesto korektorja Morija in Levarjem namesto blokerja Vučetića. Malo so uspeli znižati prednost, vendar pa je bila ta prevelika in domači so se razveselili zmage s 25:20 v tretjem nizu in novih treh točk.