1B. DOL moški

27 / september 2020
Radenci - Črnuče
Poročilo s tekme

V Radencih sta se pred 90 odbojke željnimi gledalci, pomerili ekipi, ki sta se na parketu srečali prvič. Domačini Radenci, prvaki 2. lige v pretekli sezoni in gostje iz Črnuč, ki so nastopali v 1. ligi. V skladu s pravili NIJZ se je tekma pričela nekoliko nervozno, kar so gostje s pridom vnovčili z rezultatom 1:5. Kmalu so domačini pokazali trdnost na sredini in z dvema zaporednima blokoma in uspešnim napadom rezultat obrnili in ga na minimalni razliki kontrolirali do končnih 25:22. Pri domačinih, ki so igrali zelo homogeno, je z igro v prvem setu izstopal srednji bloker Jaka Banič, pri gostih pa Jaka Sešek. 

Drugi set se je začel z nespremenjenimi postavami in igra je z zelo malo napakami potekala zelo podobno prejšnjemu setu. Pri domačinih se je tudi razigral debitant v Radencih, Timi Franc na poziciji srednjega blokerja, z uspešnimi zaključki pa je nadaljeval korektor Tomaž Horvat. Pri gostih je trener skušal z menjavami igralcev spremeniti tok igre, vendar so domačini suvereno zaključili drugi niz z rezultatom 25:21. 

V tretjem nizu se je pa začel maratonski boj na polju radenske dvorane. Domačini so nekoliko padli v koncentraciji, pri gostih pa se je razigral Jaka Sešek. Proti koncu seta je na poziciji sprejemalca Nik Škrjanec, povratnik po poškodbi ramena, zamenjal kapetana Blaža Ajleca, vendar so gostje z močnimi napadi in borbeno igro, vnovčili tretji set v svojo korist z 21:25.

V četrtem setu smo bili priča borbeni igri na obeh straneh. Pri domačinih je nazaj na parket vstopil kapetan Blaž Ajlec in zamenjal izkušenega Dejana Pelemiša. Pri gostih je z močnimi napadi izstopal Bine Slovnik in gledalci so se v končnici že veselili zmage, ko je pri zaključni žogi, po udarcu gostov žoga poletela daleč mimo out linije, vendar je sodniška dvojica dosodila dotik mreže domačim igralcem ob čemer je v dvorani nekoliko zavrela kri, vendar se je igra športno nadaljevala dalje. Zvrstile so se še tri match žoge, na koncu pa so gostje z večjo koncentracijo uspeli priigrati peti odločilen niz z rezultatom 27:29.

V odločilnem nizu sta obe ekipi, na še zmeraj visokih obratih, igrali zelo izenačeno. Večino časa z minimalno prednostjo točke ali dveh domačinov. Kljub odlični predstavi domačega prostega igralca Jaše Ratkaija, so gostje z večjo svežino proti koncu izenačili na 13:13 in po uspešnem servisu priigrali zaključno žogo za zmago, vendar so se domačini z borbenostjo in uspešnim udarcem Timija Franca na sredini uspeli še rešiti. Po nekaj menjavah zaključnih žog na obeh straneh, so na koncu vseeno zmagale izkušnje nastopanja v 1. ligi in Črnuče so slavile s 17:19.