1B. DOL moški

14 / februari 2021
Radenci - Špan Brezovica
Poročilo s tekme

Radenčani so na zadnji tekmi na domačem parketu morali priznati premoč mladim odbojkarjem iz Brezovice. Gosje, ki so nekaj tekem v zadnjih dveh mesecih izgubljali v odločilnem petem nizu, so tokrat s konstantno igro prišli do pomembnih treh točk. Gostujoči trener Iztok Kšela je v klub prinesel novega vetra in mladim odbojkarjem ni manjkalo motiva, da Radenčane končno enkrat v zadnjih dveh letih premagajo. Domačini so nastopili brez prvega podajalca Saše Ratkaija, ki je bil zaradi bolezni že drugi krog zaporedoma odstoten. Na njegovo mesto je domači strateg Bojan Marič postavil izkušenega Primoža Horvata, ki je s svojo univerzalnostjo sicer odlično opravil delo podajalca, vendar je domačinom vseeno manjkala uigranost v napadu.

Tekmo so odločneje začeli domačini in držali iniciativo vse nekje do končnice, kjer so jih gostje pri rezultatu 18:18 dohiteli in tudi odločno povedli. Kazalo je že, da bodo v svojo korist zabeležili že prvi niz, vendar so se domačini z nekaj uspešnimi bloki in napadom kapetana Blaža Ajleca ter Tomaža Horvata uspeli izvleči in strani obrniti z rezultatom 26:24.

V drugem nizu je Brezovica nadaljevala z uspešnimi servisi ter močnim napadom Šena ter Založnika. Zaradi neuigranosti pri domačinih nikakor ni stekel napad preko sredine, kar sta uspešno izkoriščala oba srednja blokerja Brezovice in nekajkrat zaustavljala napad domačinov. Drugi niz je tako suvereno pripadel gostom. Domači trener je z rotiranjem postave, ko so na parket stopili mladi Teo Založnik, Anej Horvat in Lan Marič, sicer uspel nekoliko zmesti nasprotnike in znižati razliko, vendar so gostje zanesljivo drugi niz vknjižili v svojo korist z rezultatom 19:25.

V tretjem nizu so domačini še dodatno poskušali z nekaj menjavami igralskih pozicij. Tako je na mesto sprejemalca vstopil Val Krajcar, na mesto libera pa se je po nekaj tekmah odsotnosti vrnil Jaša Ratkai. Kljub poskusom spremembe v igri so gostje zadržali sigurnost ter z minimalno napakami nadaljevali svojo igro, kar je rezultiralo in vodilo v zasluženo zmago gostov iz Brezovice.

Največ točk pri gostih je dosegel Alen Jereb 17, sledili so mu Klemen Šen s 16, Janez Janž Kržič s 13, Tilen Založnik z devetimi in Črt Rozman s štirimi.

Pri domačih je Tomaž Horvat dosegel 18 točk, Blaž Ajlec osem, Dejan Pelemiš šest, Jaka Banič pet, Timi Franc štiri, Val Krajcar štiri in Teo Založnik eno točko.