1B. DOL moški

17 / oktober 2020
FužinarSijMetalRavne VS Črnuče [17/10/2020 19:00]
Poročilo s tekme

Tudi tokrat ekipa Fužinarja ni nastopila v popolni postavi, saj sta zaradi stika z okuženo osebo v samoizolacijo morala sprejemalec David Ranc in bloker Miha Fink. Kljub temu sta ekipi prikazali borbeno tekmo polno atraktivnih potez, na koncu so s 3:1 slavili igralci Črnuč.

Uvodni niz je bil zelo izenačen do rezultata 14:16, nato pa so igralci Črnuč odlično blokirali in si priigrali občutnejšo prednost in osvojili niz s 25:17. Skozi celoten drugi niz so gostje nadaljevali z odlično predstavo in zanesljivo vodili, a že v drugem delu niza so igralci Fužinarja ujeli ritem in zmanjšali prednost, a prednost Črnuč je zadoščala za dobljen niz s 22:25 in vodstvo z 2:0 v nizih.

Igralci Fužinarja se niso predali in so kljub začetnemu vodstvu gostov vztrajali in se borili. To se jim je obrestovalo, saj so v zaključku odigrali odlično in z dobljenim nizom s 25:19 zmanjšali zaostanek na 1:2. Na začetku drugega niza sta domača Plesec in Mori prejela rdeča kartona, posledica pa je bilo vodstvo Črnuč z 1:8. Igralci Fužinarja so poskušali spreobrniti izid, a jim igra v napadu in bloku nikakor ni stekla, Črnuče pa so tekmo z 19:25 pripeljale do konca in osvojile tri točke.

Dobra novica za Fužinar je, da se je po daljši odsotnosti na parket vrnil Vasja Plesec, ki je stisnil zobe in nastopil na tekmi zaradi odsotnosti Ranca.

Za Črnuče je odlično igral mladi korektor Sešek, ki je zbral 21 točk, veliko pa je k zmagi prispeval tudi Valenčič s 16 točkami. V ekipi Fužinarja je največ točk zbral Mori, ki je zbral 19 točk, sledil mu je s 13 Podričnik.