Sportklub 1A. DOL ženske

17 / februari 2021
SIP Šempeter – Nova KBM Branik
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (brez gledalcev), sodnika: Mihajlo MILOJEVIČ, Dejan PERČIČ.

Začetek prvega niza so bolje začele gostje, ki so po uspešnem napadu Džakovićeve in as servisu Grbac-Velikonje povedle z 1:3. Šempetranke so izenačile po uspešnem napadu Žnidarjeve na 5:5. Sip-e so prvič povedle po bloku Mojce Božič z 8:7. Po napaki Džakovićeve v napadu in uspešnem napadu Markovičeve je bilo na semaforju 12:10. Na eni strani je bila v napadu ponovno uspešna Markovičeva, na drugi strani pa je preko tempa vrnila Bračkova in po as servisu Džakovićeve je sledilo novo izenačenje (14:14). Gostujoči trener je po dveh točkah Rituperjeve, in sicer ene v napadu in ene na as servisu, vzel prvi odmor (18:16). Rituperjeva je nadaljevala še z enim as servisom in po napaki Grbac-Velikonje v napadu so Šempetranke povedle z 20:16. Gostje so znižale vodstvo po uspešnem napadu Gradišnik Klanjščkove in nesporazumu v domači ekipi (20:18) za prvi odmor domačega trenerja. Pri rezultatu 21:18 smo videli najlepšo točko v tem nizu, saj je Mojca Božič uspešno obranila napad gostujoče ekipe z nogo, na koncu pa je v napadu žogo poslala v avt gostujoča podajalka Veselinovićeva za 22:18. Sledil je še uspešen napad Markovičeve za 23:18 in drugi odmor gostujočega trenerja. Niz je z uspešnim napadom iz druge linije zaključila Lekševa za 25:18.

Drugi niz so bolje začele gostje, ki so po dveh uspešnih napadih Džakovićeve in napaki v domači ekipi povedle z 2:5. Sledil je as servis Veselinovićeve za 2:6 in menjava v domači ekipi, namesto Žnidarjeve je v igro vstopila Kotnikova. Po dveh uspešnih napadih Lekševe so se Šempetranke približale na 5:7. Gostje so povečale vodstvo po napaki v napadu domače ekipe in uspešnem napadu Džakovićeve (5:10) za prvi odmor domačega trenerja. Sledile so štiri točke za gostje, in sicer dve napaki domače ekipe v napadu in dva uspešna napada Gradišnik Klanjščkove in Fijok- Lorberjeve za 6:14 in drugi odmor domačega trenerja. Šempetrankam je padla zbranost na sprejemu, zato so gostje dosegle še tri točke iz napada za 6:17. Domači trener je v nadaljevanju niza dal priložnost vsem igralkam s klopi, ki pa niso uspele zmanjšati zaostanka in niz je zaključila Fijok-Lorberjeve z uspešnim napadom (12:25).

Tretji niz se je začel izenačeno, na eni strani je dva napada zaključila Markovičeva, na drugi strani pa Džakovićeva (3:3). Gostje so prvič povedle po slabših sprejemih domače ekipi in sledila je napaka v napadu domače ekipe ter zaključen napad Fijok-Lorberjeve (5:7). Po še enem uspešno udarjenem blok outu Džakovićeve je domači trener vzel prvi odmor (6:9). Po odmoru je bila pri gostujoči ekipi še naprej najbolj razpoložena v napadu Džakovićeva, ki je dosegla tri točke zaporedoma v napadu (9:12). Pri rezultatu 11:13 smo videli najdaljšo točko na tekmi, kjer smo videli kar nekaj uspešnih obramb na obeh straneh, na koncu pa je uspešno iz druge linije zaključila napad Lekševe za 12:13. Gostje so nadaljevale agresivno v napadu in po napadu Grbac-Velikonje in Džakovićeve povedle s 14:17. Po napaki v napadu Gradišnik Klanjščkove je bilo na semaforju 17:19. Sledili sta dve točki za gostje, ki so po napaki na servisu Lekševe in uspešnem bloku Veselinovićeve povedle s 17:21 za drugi odmor domačega trenerja. Prvo zaključno žogo za tretji niz je priborila Grbac-Velikonje z uspešnim blokom (18:24). Takoj je sledila še napaka v napadu domače ekipe, ki je v drugem delu niza popustila na sprejemu in niz je pripadel gostjam z 18:25.

Četrti niz se je ponovno začel izenačeno, po dva uspešna napada na obeh straneh in ena napaka (4:4). Sledila sta dva slabša sprejema Sip in posledično napaki za 5:7 in prvi odmor domačega trenerja. Sip-e so ponovno izenačile po napaki gostujoče ekipe (10:10).  Po dveh uspešnih napadih Lekševe je bilo ponovno izenačeno pri 13:13. Sledili sta dve točki gostij po uspešnem napadu Fijok-Lorberjeve in Džakovićeve za 13:15. Pri rezultatu 15:16 sta v domači ekipi sledili dve napaki v napadu (15:18) za drugi odmor domačega trenerja. Po odmoru sta naslednji dve točki pripadle Sip-am po uspešnem bloku Črnile in napaki v napadu gostujoče ekipe za prvi odmor gostujočega trenerja (17:18). Po uspešnem bloku Lekševe je bilo ponovno izenačeno na 19:19. Gostje so povedle za dve po uspešnem napadu Džakovićeve in napaki v napadu Lekševe (20:22). Sledili sta točki na obeh straneh po dveh  lastnih napakah (21:23). Prvo zaključno žogo za gostje je po manjšem nesporazumu v bloku domače ekipe pripadla gostjam (22:24). Sledil je uspešen napad domače ekipe za 23:24 in drugi odmor gostujočega trenerja. Po odmoru smo videli dva uspešna napada Markovičeve za prvo zaključno žogo Sip (25:24). Po odličnem servisu Božičeve je sledila še ena točka za Sip-e po napaki v napadu Džakovićeve za 26:24 in izenačenje v nizih.

Peti niz so bolje začele gostje, ki so po točkah Grbac-Velikonje, Bračkove in dveh Džakovićeve povedle z 0:4 za prvi odmor domačega trenerja. Sip-e se niso predale in po dobrih servisih Kotnikove so izenačile na 4:4 za prvi odmor gostujočega trenerja. Nadaljevanje je bilo izenačeno, na obeh straneh smo videli po dva uspešna napada (6:6). Sledili sta dve točki v napadu gostujoče korektorice Gradišnik-Klanjšček (6:8). Šempetranke so na krilih razpoložene Lekševe v napadu znižale na 8:9 in po napaki Grbac-Velikonje v napadu izenačile na 9:9. Sledila je še ena napaka v napadu  Fijok-Lorberjeve za 10:9 in drugi odmor gostujočega trenerja. Na drugi strani so po odmoru igralke gostujoče ekipe takoj dosegle tri točke po dveh napakah domače ekipe in točki v napadu Džakovićeve za 10:12 in drugi odmor domačega trenerja. Po uspešnem bloku Bračkove je gostjam pripadla prva zaključna žoga (11:14). Šempetranke se niso predale in so se po uspešnem bloku Korenove približale na točko zaostanka (13:14), žal pa je naslednji napad zaključila Džakovićeva za zmago Mariborčank (13:15).