Sportklub 1A. DOL ženske

17 / februari 2021
Luka Koper - Calcit Volley
Poročilo s tekme

V zaostali tekmi  16. kroga 1A. DOL so odbojkarice Luke Koper po dobljenem prvem nizu izgubile proti vodilni ekipi prvenstva, Calcit Volleyu.

Odbojkarice Luke, ki so v tretjem delu prvenstva izgubile le v Mariboru, tekme niso začele najbolje. Kamničanke so hitro povedle, koprski trener pa je vzel prvi odmor. Domače so z zbrano igro na 9. točki izenačile, po odmoru gostij pa prvič povedle za točko. Do 18. sta bili ekipi skupaj, nato so gostje ustavile koprski napad z blokom in povedle za dve, trener Zoran Jerončič pa je igro ustavil še drugič. Koprčanke so na 20. točki spet izenačile, odmor je tokrat zahteval Gregor Rozman. Po še enem uspešnem napadu Tine Kaker so domače izenačile na 22. točki in povedle za točko, prve so prišle tudi do zaključne žoge, ki pa jo je Eva Zatković izničila. Drugo zaključno žogo je domačim priigrala Nina Đukić in po napaki v podaji na kamniški strani so Koprčanke prišle do zmage v prvem nizu.

Tudi drugi niz se je začel izenačeno, po asu Nine Đukić pa so si domačinke priigrale prednost treh točk, hitreje so jih nizale tudi v nadaljevanju in povedle z 11 : 6. Sledil je kamniški nalet in pri 12 : 10 je Zoran Jerončič zahteval odmor. Koprčanke v standardni postavi in pomlajena kamniška vrsta sta se borili za vsako točko, na 15. so gostje izenačile, odbojkarice Luke pa po uspešnih napadih Tine Kaker, Nine Đukić in Dajane Smolnik spet povedle, pri 20 : 17 je igro ustavil gostujoči trener. Kamničanke so se približale na točko, vendar domače niso popustile in pri 22 : 19 je Gregor Rozman posegel še po drugem odmoru. Eva Zatković je žogo vrnila Kamniku, Polona Marušič pa z odličnimi servisi svojo ekipo pripeljala do 23. točke. Domačinke so izenačile, Eva Zatković pa svojo ekipo pripeljala do prve zaključne žoge. Po napaki domačih so izkoristile drugo. Tudi ta niz se je končal na razliko, 24 : 26.

V začetku tretjega niza si ne ena ne druga ekipa nista uspeli priigrati bistvene prednosti. Na servis Polone Marušič pa domače niso prišle do pravega napada, gostje so povedle, pri 8 : 11 je trener Kopra vzel prvi odmor. Slab sprejem  domačink je razliko še povišal, Zoran Jerončič pa je poskusil še z menjavami, vendar se tudi po vrnitvi prve šesterke v igro rezultat ni bistveno popravil, Koprčanke so obstale na 17. točki.

Tudi v četrtem nizu do 14. točke nobena od ekip ni pobegnila, na servis Anje Zorman pa so gostje prišle do 21. točke. Naleta koprska vrsta ni uspela ustaviti niti s prvim odmorom niti z menjavo, zato je trener Kopra posegel še po drugem odmoru. Zgrešen servis Zormanove je prinesel nekaj zaporednih točk in upanja Koprčankam, a je bila razlika prevelika, odbojkarice Calcita so niz in tekmo varno pripeljale do zmage.

Koprčanke bodo tako ne glede na rezultat sobotne tekme proti Novogoričankam končale na 7. mestu prvega dela prvenstva, kar pomeni, da jih za obstanek med najboljšimi čaka merjenje moči z drugouvrščeno ekipo 1B. DOL.