Sportklub 1A. DOL ženske

20 / februari 2021
Luka Koper - GEN-I Volley
Poročilo s tekme

Tekma med primorskima ekipama je imela kot vselej poseben naboj, v zadnjih letih in tudi to sezono so bile Koprčanke doslej v podrejenem položaju. Zmaga ali poraz ne eni ne drugi ekipi ne bi prinesla spremembe na prvenstveni lestvici, Koprčanke se bodo kot sedme borile za obstanek, Novogoričanke prvi del prvenstva zaključujejo na 4. mestu.

Razmerje sil med ekipama je bilo vidno tudi v prvem nizu, ko so bile domače enakovredne do 15., 16. točke, nato pa pobudo prepustile gostjam, med katerimi sta v napadu izstopali Selena Leban in Fatoumatta Sillah. Koprčanke so obstale na 19. točki.

Drugi niz so veliko bolje odprle Novogoričanke, koprske odbojkarice so bile v poskusih, da bi jih ustavile, povsem nemočne. Do rezultata 4 : 12, ko je na servis prišla Dajana Smolnik, njene soigralke pa so se razigrale v obrambi in bloku, izenačile in povedle za točko. Tri zaporedne so nato šle goriški ekipi, Koprčanke pa so po asu Neje Širol izenačile na 17. točki, nato pa še z odličnim blokom ustavile novogoriški napad. Končnica je bila znova v rokah Novogoričank, tokrat so domače dosegle 21 točk.

Tudi v začetku tretjega niza so gostje hitreje nizale točke. Domače so grešile v sprejemu, na servisu, trener Zoran Jerončič je dal priložnost tudi mlajšim igralkam. Novogoričanke pa so nadaljevale s svojo sproščeno igro in razliko do konca še povečale. Točko za zmago s 25 : 18 in 3 : 0 v nizih je za GEN-I Volley dosegla Selena Leban, ki je bila s 16-imi točkami najučinkovitejša igralka tekme.