Sportklub 1A. DOL ženske

20 / februari 2021
Calcit Volley - SIP Šempeter
Poročilo s tekme

Calcit Volley – SIP Šempeter  3:0 (21, 18, 24)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnici: Juraja, Tomec.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 6, Pogačar 1, P. Marušič, Š. Marušič 1, Brulec Kostić 17, Boisa, Zatković 10, Janežič (L), Charuk 9, Jerala 5, Radišković 6, Zorman 2. Trener: Gregor Rozman.
SIP Šempeter: Rituper 3, Mo. Božič 2, Koren 5, Črnila 1, Markovič 14, Žnidar 4, Banko (L), Kotnik 3, Trbojevič-Ovčar, Ma. Božič, Lekše 2, Mazej (L). Trener: Beno Božič.

V začetku decembra so Šempetranke v Kamniku presenetile aktualne državne prvakinje, ko so do zmage prišle v petem nizu. To je bil tudi edini poraz Kamničank, ki so si že nekaj krogov pred koncem rednega dela državnega prvenstva zagotovile prvo mesto, navkljub temu pa so v tekmo vstopile zavzeto in z željo po zmagi. Na koncu so do nje tudi prišle, z izjemo začetnega udarca pa so bili na njihovi strani tudi vsi statistični kazalci.

Prvi niz je bil izenačen do osme točke, ko je Nina Markovič z uspešnim napadom še zadnjič izenačila izid. V nadaljevanju so domače odbojkarice z delnim izidom 4:0, od tega je dve točki dosegla Eva Zatković, gostjam pobegnile na 13:9. Tudi po polminutnem odmoru Bena Božiča pa se Šempetrankam na manj kot tri točke zaostanke ni uspelo približati. Po točki Olivere Brulec Kostić je bilo že 20:15 za Kamničanke, v končnici pa so gostje z blokom Markovičeve prišle le na dve točki zaostanka (21:23). Vendar je bilo to tudi vse, kar jim je uspelo, kajti Zatkovićeva je z napadom poskrbela za tri zaključne žoge za kamniško vodstvo z 1:0 v nizih. Domačinke so ob pomoči gostujoče lastne napake izkoristile prvo.

S šestimi zaporednimi točkami so kamniške odbojkarice Šempetrankam pobegnile za sedem točk (9:2), razlika sedmih točk pa je bila tudi ob koncu niza. Po visokem vodstvu Kamničanke niso popuščale, niz pa je bil dokončno odločen z asom Špele Marušič, ko je bilo že 19:9 za Calcit Volley. Šempetranke so na servis Tia Koren in blokom Lara Rituper svoj zaostanek prepolovile, toda Andjelka Radišković in Anja Zorman z dvema zaporednima točkama sta v končnici potrdili vodstvo domače ekipe z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so z asom Markovičeve in njenim učinkovitim napadom varovanke Bena Božiča povedle s 7:4, a je Radiškovićeva izid na sedmi točki izid že izenačila. Manja Jerala z blokom in Brulec Kostićeva z napadalno akcijo sta v nadaljevanju niza poskrbeli za domače vodstvo z 12:9. Šempetranke se niso predale, kajti s tremi zaporednimi točkami, dve je dosegla Korenova, so ulovile Kamničanke. Kot prve so nato do dveh točk prednosti (19:17) z blokom Radiškovićeve prišle domače odbojkarice, Nina Kotnik in razpoložena Markovićeva pa sta domačega trenerja Gregorja Rozmana prisilili k polminutnemu odmoru. SIP Šempeter je namreč povedel z 22:21, po lastni napaki Kamničank pa je prišel tudi do dveh zaključnih žog za znižanje zaostanka v nizih. Vendar so aktualne državne prvakinje obe ubranili, z blokom Brulec Kostićeve so nato same prišle do zaključne žoge za končno zmago, ki jo je Manja Jerala po uspešno odigranem prvem tempu tudi izkoristila.

Izjava po tekmi:
Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja:
»Naš cilj je bil, da redni del državnega prvenstva končamo z zmago, kajti tudi od tega je odvisno, s kakšno energijo in občutki bomo šli v končnico. Zato sem vesel, da smo tudi v tretjem nizu, ko smo bili v zaostanku že za dve točki, končnico odigrali dobro in prišli do zmage. Do končnice je zdaj dovolj časa, da se v miru pripravimo nanjo, pozdravimo mikro poškodbe in se regeneriramo.«