Sportklub 1A. DOL ženske

20 / februari 2021
Ankaran - ATK Grosuplje
Poročilo s tekme

Čeprav tekma za obe ekipi ni vplivala za položaj na lestvici, je sam potek tekme pokazal, da si obe ekipi želita zabeležiti novo zmago.

Gostje so pričele tekmo v postavi, Kogelnik, Kukman, Maček, Lenart, Pavič, Mijoč in prosta igralka Kobilica, na drugi strani domače, Valenčič, Petranovič, Markežič, Trobec, Okuka, Pobega ter prosti igralki, sestri Ačko Jarkovič.


Uvodni niz je postregel z izenačeno tekmo do 14 točke, nakar so domače z dvema zaporednima točkama Trobčeve povedle s 17:14, razliko pa so uspele zadržati do zaključka niza za končnih 25:21.

Drugi niz je bil izenačen do izida 8:8, sledili sta dve gostujoči napaki, domače so uspele pobegniti na 10:8 in 14:11. V nadaljevanju je ponovno sledilo izenačenje na 15. in 19. točki. Sledili sta dve domači napaki, kar je pomenilo 19:21 za Grosuplje, v zaključku niza pa preobrat po zaslugi dveh as servisov Hristoskove in dveh točk Valenčičeve ter 25:22 za Ankaran, zmaga v drugem nizu navkljub osmih zgrešenih servisov.

Domače v pričetku tretjega niza niso popuščale, povedle so 5:2 in 9:5. Gostje so uspele še zadnjič izenačiti na 15. točki. V nadaljevanju sta sledili točka do dve prednosti Ankarana do končnih 25:23 in zmaga je zasluženo ostala v domači dvorani.

Pri gostjah sta največ točk dosegli Ankarančanka Pavič 11 in Mijoč 9, pri domačih pa Trobec 14 ter Valenčič 12.

Foto: Barut D.