Sportklub 1A. DOL ženske

06 / mars 2021
Ankaran - Formis
Poročilo s tekme

Še najbolj izenačen je bil prvi niz, v katerem so gostje povedle z 2:5 in še vodile pri rezultatu 10:14. Najučinkovitejša igralka tekme Hristoskova je z dvema as servisoma znižala na 13:14, izid pa je izenačila Cerovčeva na 20. točki prav tako z dvema odličnima servisoma. Končnica niza je pripadla domači ekipi, ki ga je zaključila Hristoskova 25:22.

Drugi niz je pričel izenačeno do 6. točke. Za spremembo je sledila serija odličnih servisov domače igralke Okuke in Ankaran je povedel z 11:6. Gostje so se približale pri rezultatu 13:12, v nadaljevanju pa je sledila serija odličnih servisov in napadalnih udarcev Valenčičeve in Hristoskove in domače so hitro povišale vodstvo na 19:13 in 24:14, niz pa je z blokom zaključila Markežič za 25:15.

V tretjem nizu domače niso popuščale, pričetek je sicer pripadel gostjam, ki so po zaslugi nekaj odličnih servisov Štamperjeve povedle s 5:7, v nadaljevanju se je pri Ankaranu razigrala še Trobčeva in domače so hitro obrnile rezultat v svojo korist (11:7). Formistke so z nekaj točkami Grubišečeve znižale zaostanek na dve točki (13:11). V nadaljevanju je pri Ankaranu v igro vstopila Vedlin Gojčič in s tremi odličnimi servisi pripomogla do povišanja rezultata na 17:11, kar je že dalo slutiti, da se tekma približuje koncu. Zaključek niza so domače rutinirano izpeljale do končnih 25:14.

Pri domači ekipi je potrebno pohvaliti še druge igralke, ki niso bile omenjene, prosto igralko Ačko Jarkovič Melanijo, ki je ponovno sama odigrala celotno tekmo, Pangerčevo ter Petranovičevo, ki sta odservirali svoj del naloge, in drugo prosto igralko Ačko Jarkovič Sabino ter podajalko Pobega, ki tokrat nista dobili priložnosti za dokazovanje. Zaradi poškodbe je tekmo s tribune spremljala še Čotarjeva.

Še dosežene točke, pri gostjah je bila najučinkovitejša Godec z 11 točkami, Grubišič Čabo in Fišer sta jih prispevali 6, Štampar 5, Halužan Sagadin 3 in Bavdaž 2, pri domačih je blestela Hristoskova s kar 26 točkami, Valenčič jih je dodala 13, Trobec in Okuka 8, Cerovac 3, Markežič 2 in Vedlin Gojčič 1.


Foto: OK Ankaran.