Sportklub 1A. DOL ženske

26 / mars 2021
Gen-I Volley - SIP Šempeter
Poročilo s tekme

V boj za bronasto medaljo so se odločno podale odbojkarice Šempetra, ki so si z odličnimi servisi nabrale pet točk naskoka (3 : 8). V nadaljevanju niza so gostje z odlično postavljenim blokom, predvsem Rituperjeve, ter napadi Markovičeve razliko ohranjale (13 : 19). Pri domačih igralkah je v napadu prevladovala Gorškova, a razlike niso uspele uloviti. Niz je z napadom zaključila Kotnikova (19 : 25).

Drugi niz se je začel bolj izenačeno (5 : 5), na obeh straneh smo gledali izenačen boj in izmenjavo točk. V drugem delu niza so gostje ponovno uspele pobegniti za tri točke (11 : 14). Pri 18 : 18 so domače igralke uspele izenačiti rezultat. Po nekaj lastnih napakah v domači obrambi in napadu so ponovno prednost treh točk pridobile gostje (20 : 23). Trenerka Čičić je na servisu zamenjala Gorškovo z Krajnčevo, pomemben blok pa je dosegla še Đukićeva. Z napako v obrambi in prejetim asom so se zmage v drugem nizu razveselile gostje (22 : 25).

Tretji niz se je pričel podobno kot drugi, do izida 5 : 6 sta si bili ekipi enakovredni. Padec koncentracije in napake v obrambi so domače igralke stale zaostanka šestih točk (7 : 13). V napadu je točke za gostje nizala Kotnikova, pri domačih igralkah pa je v napadu samevala Gorškova. Po dveh zaporednih asih Božičeve so gostje razliko še povečale (9 : 18). V napadu in bloku se je razigrala tudi Đukićeva, a je bilo to premalo za zmanjšanje zaostanka. Zadnjo točko je z napadom zaključila Lekševa in niz se je končal s 14 : 25.

Povratna tekma je na sporedu čez teden dni v Šempetru.