Sportklub 1A. DOL ženske

15 / april 2021
SIP Šempeter – GEN-I Volley
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (brez gledalcev), Sanja Miklošič (Maribor), Dejan Jovanovič (Ljubljana).

Tekmo so bolje začele Šempetranke, ki so po dveh napakah gostujoče ekipe in dveh asih Markovičeve povedle s 4:0 za prvi odmor gostujoče trenerke. Po odmoru smo videli dva zaključena napada Kotnikove in Markovičeve za 7:1. Gostje so po dveh točkah Sillahove znižale zaostanek na 9:4. Gostje so se približale na štiri točke po dveh točkah Gorškove (11:7). Sip-e so na nasprotni strani po dveh točkah Markovičeve ponovno povečale prednost (13:7). Po preigravanju Mojce Božič, bloku Korenove in zaključenem napadu Lekševe je bil rezultat 18:11. Sledil je še as servis Mojce Božič za 19:11 in drugi odmor gostujoče trenerke. Po dveh as servisih Korenove so Sip-e imele prvo zaključno žogo (24:14). Niz se je končal s 25:14 z blokom Rituperjeve.

Drugi niz se je začel izenačeno, na obeh straneh smo videli dva dobra servisa in dve napaki na servisu (3:3). Gostje so po dveh blokih Forštnaričeve povedle s 3:5. Na nasprotni strani smo takoj videli tri točke domače ekipe, in sicer Kotnikove ter Mojce Božič za 6:5. Po še eni seriji točk Sip (Markovič, Kotnik in Lekše) je bil rezultat 10:6. Po zaključenem napadu Lekševe in bloku Rutuperjeve je bilo 14:9, zato je gostujoča trenerka iz igre potegnila prvo podajalko Grbačevo in v igro poslala Žigonovo. Gostje se niso predale in po uspešnem bloku Forštnaričeve, zaključenem napadu Sillahove ter as servisu Žigonove je bil rezultat 16:15, zato je domači trener vzel prvi odmor. Sledil je uspešen napad Kotnikove in Markovičeve za 18:15 in prvi odmor gostujoče trenerke. Po as servisu Kotnikove in bloku Markovičeve je bil rezultat 21:16. Gostujoča trenerka je vzela drugi odmor po dveh zaporednih točkah Markovičeve (23:16). Po bloku Korenove so Sip-e imele prvo zaključno žogo (24:16). Domači trener je po as servisu Forštnaričeve in točki iz napada Lebanove pri rezultatu 24:19 vzel drugi odmor. Sledila je točka iz napada Markovičeve za drugi niz (25:19).

Tretji niz se gostje niso pedale in so povedle z 2:4 po dveh uspešnih napadih Sillahove in Forštnaričeve. Gostje so nadaljevale uspešno v napadu in povedle s 4:7. Sip-e se niso predale in po napaki na podaji gostujoče ekipe in as servisu Korenove izenačile na 8:8. Po prvem domačem vodstvu, ko je uspešen blok naredila Rituperjeva (10:9), je gostujoča trenerka v igro ponovno poslala prvo podajalko Grbačevo namesto Žigonove. Po uspešnem bloku Kotnikove za 13:10 je gostujoča trenerka vzela prvi odmor. Gostje se nis predale in po dveh dobrih obrambah libera in nato zaključenem napadu Sillahove so zmanjšale zaostanek na 14:13. Sledili so še trije uspešni napadi Lebanove in Gorškove za prvi odmor domačega trenerja (15:17). Po odmoru smo videli dva uspešna napada Kotnikove in Markovičeve ter napako Gorškove za 20:17 in drugi odmor gostujoče trenerke. Po odmoru je na drugi strani vrnila Kranjčeva s točko iz napada in dobrim servisom za 20:19. Sledil je še blok Đukićeve za 20:20 in drugi odmor domačega trenerja. Lekševe je po uspešnem napadu poskrbela za domače vodstvo z 21:20. Sledila je napaka pri domačih (21:21) in uspešen napad Lebanove za 21:22. Gostje so nadaljevale uspešno in sledila sta še dva as servisa Gorškove za prvo zaključno žogo (21:24). Sip-e so znižale na 23:24, ampak na žalost domače ekipe je naslednji napad zaključila Lebanova za 23:25.

Četrti niz so bolje začele Sip-e, ki so po napaki gostujoče ekipe povedle s 4:2. Po uspešnem napadu Kotnikove je gostujoča trenerka vzela prvi odmor (7:3). Šempetranke so dobro nadaljevale in po napaki gostujoče ekipe v napadu povedle z 9:3. Videli smo najdaljšo točko na tekmi, kjer se gostje ponovno niso predale, enako kot v tretjem nizu, in po uspešnem napadu Lebanove so zmanjšale zaostanek na 9:6. Gostje so nadaljevale uspešno v obrambi in po napaki v napadu domače ekipe in bloku Grbačeve je bilo ponovno izenačeno na 10:10 za prvi odmor domačega trenerja. Sledil je še as servis Krajnčeve za 10:11. Po uspešnem servisu Markovičeve in bloku Rituperjeve so Sip-e ponovno vodile (14:12). Gostje so izenačile na 15:15 po uspešnem napadu Lebanove. Po dveh napakah v napadu domače ekipe pa je bilo na semaforju 15:17. Gostje so povedle za tri točke po uspešnem napadu Lebanove in napaki domače ekipe v napadu s 17:20 za drugi odmor domačega trenerja. Gostje so si po napaki v napadu domače ekipe priborile prvo zaključno žogo (21:24). Sip-e so po napadu Markovičeve znižale zaostanek na 22:24 za drugi odmor gostujoče trenerke. Sledilo je izenačenje na 24:24 po napaki Sillahove in točki Markovičeve. Sledila je razburljiva končnica, ki ji ni bilo videti konca (28:28). Na koncu pa je na srečo domače ekipe zaključila napad Markovičeva za 29:28 in sledila je še napaka gostujoče napadalke, ki je poslala žogo izven igrišča za 30:28 in veselje SIP-ovk.