Sportklub 1A. DOL ženske

18 / november 2020
Luka Koper - GEN-I Volley 0:3
Poročilo s tekme

V zaostali tekmi 4. kroga 1A. DOL so Novogoričanke v Kopru prišče do novih treh točk, Luka Koper je tekmo izgubila brez dobljenega niza.

Primorski obračun med Koprom in Novo Gorico ima vselej poseben naboj, še posebej, ker se ekipi dobro poznata in so v koprski vrsti kar tri igralke, ki so že igrale tudi za Gen-I Volley.

Začetek tekme je bil merjenje moči enakovrednih ekip. Rahlo prednost gostij so domače na 10. točki izničile, nato pa so Novogoričanke z dvema zaporednima blokoma znova ušle, trener Zoran Jerončič pa je posegel po prvem odmoru. Dva zgrešena servisa domačih sta razliko še povečala, trener Kopra je znova ustavil igro pri rezultatu 14 : 18. Ko so Koprčanke spet zmanjšale razliko in z blokom ustavile novogoriški napad, je odmor zahteval trener gostij, ki so v končnici niza povsem razorožile domačo vrsto.

V drugem nizu so Novogoričanke začele na polno in hitro prišle do štirih ročk prednosti, domače pa so jim odgovorile z borbeno igro, predvsem v obrambi in bloku. Pri rezultatu 14 : 15, ko so se gostjam približale na točko razlike, je gostujoči trener ustavil igro, z blokom Urše Uršič pa so takoj nato rezultat poravnale. Optimizem pa se je prehitro razblinil, sledila je serija novogoriških točk, pri 17 : 22 je skušal njihov nalet ustaviti trener Kopra. Neuspešno, pomagala ni niti menjava igralk.

Tretji niz so bolje odprle domače, dvakrat zapored je Novogoričanke z blokom ustavila Tina Kaker, ki se je razigrala tudi v napadu in do 12. točke zabeležila že četrti blok v tem nizu. Po odmoru na zahtevo gostujočega trenerja so gostje rezultat poravnale in povedle 16 : 15, Zoran Jerončič pa je z odmorom ustavil igro. Kljub požrtvovalni igri domačih so gostje hitreje nizale točke, Koprčanke pa naredile še več svojih napak, ki so jih stale morebitnega presenečenja.