1B. DOL ženske

21 / november 2020
Formis - Braslovče
Poročilo s tekme

1B. DOL za ženske, 7. krog, Formis : Braslovče 3:1 (25:15, 19:25, 25:10, 25:20)
Hoče, VŠD Hoče, brez gledalcev, sodnika: Drobež Rozalija (Maribor), Goznik Smiljan (Slivnica).

Formis: Bavdaž 5, Podjavoršek, Stražišar, Škoflek (L), Fišer 15, Zupan (L), Godec 20, Daks, Grubišič Čabo 12, Babič, Štampar 16, Lukman, Halužan Sagadin 1, Bračič. Trener: Boris Klokočovnik.

Braslovče: Bednjanič 9, Šketa Rozman 14, Zbičajnik 1, Kodrun 9, Šalej, Jelen (L), Posedel 7, Marolt (L), Oštir 1, Puckmeister, Fužir, Medved 2, Križnik. Trener: Zbičajnik Zvone.

V tekmi 7.  kroga v 1B. DOL za ženske sta se v Hočah pomerili domača ekipa Formisa in gostujoča ekipa iz Braslovč. Na koncu so se zmage s 3:1 (15, -19, 10, 20) veselile domače igralke, ki tako po treh tekmah ostajajo še neporažene.

Uvod v  tekmo je postregel z izenačeno igro, kjer si nobena od ekip ni uspela priigrati občutne prednosti. Po rezultatu 17:13 pa so Formiske z odlično igro v polju in zanesljivimi servisi kapetanke Žane Ivane Halužan Sagadin pripeljale niz mirno do končne zmage s 25:15.

V drugem nizu smo spremljali ravno obratno zgodbo kot v prvem nizu. Po izenačenem začetku so igralke iz Braslovč počasi povečevale prednost, v domači vrsti so se vrstile napake in tako je drugi niz pripadel Braslovčankam s 25:19.

Do 5:5 je bil rezultat v tretjem nizu izenačen, nato pa so Formiske najprej po servisih Teje Bavdaž prisilile gostujočega trenerja v prvi odmor pri rezultatu 10:5, nato pa še po servisih Julije Grubišič Čabo v drugi odmor pri rezultatu 16:9. Kljub petim menjavam v gostujoči ekipi ni prišlo do spremembe v igri ekipe iz Braslovč in tako je tretji niz pripadel domači ekipi s 25:10.

V četrtem nizu smo spremljali odlično igro na obeh straneh, ves čas pa so bile za dve ali tri točke v prednosti domače igralke, ki so z odličnimi napadi Žane Godec in Ronje Štampar prišle do prednosti s 23:17 ter nato do končne zmage s 25:19.

Izjava po tekmi:

Žana Godec, igralka Formisa: »Mislim, da smo danes kljub padcu koncentracije v drugem setu prikazale super igro in smo lahko zelo zadovoljne z zmago. V polju smo pokazale željo in odločnost, sploh pa povezanost ekipe, kar nas je pripeljalo do današnjega  uspeha.«