1B. DOL ženske

19 / februari 2021
ŽOK Sobota - Weiler Volley Zreče
Poročilo s tekme

ŽOK Sobota-Weiler Volley Zreče 3:0 (25/16, 25/23, 25/12)

Murska Sobota, dvorana OŠ II, brez gledalcev, sodnika: Gujtman Domen, Gruškovnjak Robert.
ŽOK Sobota: Babič (C) 7, Saje 11, Weingerl, Črnko (L), Demirtas (L), Krajcar 13, Puklavec 13, Kuhar 4, Marton 6, Cirkvenčič, Copot, Flegar. Trener: Davorin Čeleš.

Weiler Volley Zreče: Jakob 3, Proševa 10, Petelinšek (L), Gorinšek 3, Iršič 1, Črešnar 8, Kovše 2. Trener: Tomaž Pisnik.

Igralke ŽOK Sobota so v 17. krogu gostile Weiler Volley Zreče in zabeležile svojo prvo zmago. Ne glede na to, da ekipa ŽOK Sobota, kot že nekajkrat to sezono, tudi danes ni bila popolna, saj zaradi karantene še vedno ni bilo v ekipi centralne blokerke Eve Klement, so domačinke proti prav tako oslabljenim gostjam iz Zreč zabeležile zmago in vknjižile tri točke.

Začetek tekme je ponudil nekoliko nervoze na obeh straneh. Bolje so sicer začele gostje, a so domačinke z dobrimi servisi Puklavčeve in napadi Sajetove ter kapetanke Babičeve začele nabirati prednost. Po nekaj napakah v napadu gostij so domačinke tako mirno pripeljale set do konca.

Drugi set so domačinke še bolj pritiskale s servisi in z dobrimi napadi sprejemalke Krajcarjeve in Puklavčeve povsem držale vse niti v svojih rokah. Po treh zaporednih as servisih Pie Puklavec je bila prednost že devet točk. A se gostje niso predale in so se po dobrih napadih in napakah domačega napada približale na 24:23. Set je po napaki na servisu Iršičeve tako vseeno pripadel domačinkam.

Zadnji set do domačinke dale vse od sebe, večji del seta vodile in na koncu gostjam oddale le 12 točk.

Obema ekipama velja glede na razmere, čestitati za prikazano igro in odnos do nasprotnika.

V torek, 23. februarja 2021, bo ŽOK Sobota odigrala svojo zadnjo tekmo v tej sezoni. V dvorano OŠ 2 prihajajo igralke OK Mozirje.