1B. DOL ženske

20 / februari 2021
Mozirje - ŽOK Ljutomer
Poročilo s tekme

ŠD Mozirje, sodnika: Ervin Strmčnik in Rozalija Drobež.

Mozirje: Škerl Rifelj 7, Pogorevc 4, Kontrec (L), Verbovšek 9, Zaluberšek, Pikl 7, Vodlan 9, Debelak 2, Podgornik, Jagodic, Venek, Prestor. Trener: Matija Petrič.

ŽOK Ljutomer: Banfi, Makoter K. 4, Kutnjak 10, Petek 14, Stavbar 1, Pintarič 10, Stanković, Kolmanič Ana 12,  Kolmanič Anja, Milk (L), Oletić 1. Trener: /.

Domače so tekmo začele nezbrano in neambiciozno in se niso niti zavedele, kako hitro so si gostje s poletno igro nabrale visoko prednost. Povedle so z 12:5, 17:9 in 20:11, ko so se domače prebudile. Natančni in močni servisi Pogorevčeve in Škerl Rifljeve so gostje odmaknili od mreže in omogočili domačim, da so laže organizirale in zaključevale napade. Pri 23:19 za Ljutomer je gostujoča ekipa, ki je prišla v Mozirje brez trenerja, vzela prvi odmor in pri  23:21 še drugega. Gostje so osvojile še eno točko in povedle s 24:21, ko je po drugem odmoru posegel še domači trener Petrič. Neugodni servisi Podgornikove so napade nasprotnic spet otežili. Po uspešnem bloku Piklove in neubranljivem udarcu Verbovškove je bil izid poravnan na 24, ko so gostje s hitro igro uspele osvojiti še dve točki in osvojiti niz z rezultatom 26:24.

Drugi set je bil sprva bolj izenačen, eni in drugi ekipi je uspelo odstopiti za točko ali dve. Rezultat je bil izenačen še na 11., 12. in 13. točki, nakar so gostje s  hitro in učinkovito igro vztrajno povečevale razliko. Gostjam je z borbenostjo in veliko uigranostjo uspevalo prav vse. Domače jim niso več uspele slediti, morale so se zadovoljiti le s 16. osvojenimi točkami.

Tretji niz je bil nadaljevanje drugega. Igralke Ljutomera so se dokončno razigrale, s hitro in nepredvidljivo igro niso dovolile gostjam, da bi naredile preobrat. Oddale so samo 10 točk.

Ekipa iz Ljutomera je s svojo igro navdušila. Izstopali sta Petkova in Kolmaničeva, ki ju je z domiselno igro odlično zaposlovala organizatorka igre. V ŠD Mozirje je bila to gotovo najbolj prepričljiva igra, videna v tej sezoni. S suvereno zmago v zadnjem krogu so gostje zaključile tekmovanje na drugem mestu prvenstvene lestvice in se podajajo v kvalifikacije za napredovanje v 1A. ligo. Mozirjanke imajo v torek pred sabo še preloženo tekmo z ekipo iz Murske Sobote. Ne glede na izid so si dekleta že zagotovila 5. mesto na prvenstveni lestvici.