1B. DOL ženske

23 / februari 2021
ŽOK Sobota – Mozirje
Poročilo s tekme

ŽOK Sobota - Mozirje 2:3 (30/28, 25/21, 21/25, 17/25, 12/15)
Murska Sobota, dvorana OŠ II, brez gledalcev, sodnika: Suljkanović Amir, Bezjak Špela.

ŽOK Sobota: Babič (C) 2, Saje 22, Weingerl, Črnko (L), Demirtas (L), Krajcar 22, Puklavec 5, Kuhar 4, Marton 7, Klement 10, Cirkvenčič, Copot, Flegar, Zelko. Trener: Davorin Čeleš, Pomočnik: Miha Žalig.

Mozirje:  Rifelj Škerl 5, Pogorevc (C) 8, Kontrec (L), Verbovšek 18, Zauberšek, Pikl 11, Vodlan 21, Debelak 6, Podgornik, Jagodic, Venek, Prestor 10. Trener: Matija Petrič, Pomočnik: Srečko Skok.

V zadnji tekme sezone 2020/2021 v 1B. ligi so igralke ŽOK Sobota v zaostalem 13. krogu gostile igralke Mozirja.

Zadnja tekma rednega dela sezone med ŽOK Sobota in OK Mozirje je ponudila razburljivo in napeto igro.

Obe ekipi sta v srečanje vstopili zavzeto in ves prvi set bili rezultatsko skupaj, saj nobena ekipa ni naredila razlike. Igralke Mozirja so sredi seta sicer pobegnile na 14:17, zato je domači trener Čeleš zahteval minuto odmora. Domačinke so se vrnile v igro in z dobrim sprejemom Demirtasove in napadi Sajetove ter Krajcarjeve naprej izenačile, nato pa prešle v vodstvo. A to je bilo kratkotrajno, saj so gostje ujele priključek. Po dveh zaporedni time-outih gostujočega trenerja Petriča je pri rezultatu 24:24 domači strateg Čeleš vzel še svojo drugo minuto odmora. Seta pa s tem še ni bilo konec, saj sta se obe ekipi borili za vsako točko in izmenjevali v vodstvu. Na koncu so vseeno več zbranosti pokazale domače igralke in z rezultatom 30:28 povedle v setih.

Drugi set so domače igralke začele pritiskati z dobrimi servisi Klementove in Puklavčeve ter ušle na 6:2. Gostujoči trener je z nekaj menjavami malce premešal postavo in gostje so ujele priključek. A domačinke so bile odločene, da danes zmagajo in so še naprej vodile s tremi točkami prednosti in na koncu set zmagale.

Tudi začetek tretjega seta je ponudil dobro igro domačink, saj so hitro povedle, a nato dopustile gostjam, da so ujele priključek in izenačile na 12:12.  Mozirjanke so nato po dobrih servisih prešle v vodstvo. Domačinke so na 15:15 vseeno izenačile, a jim je nato popustila zbranost in s slabšim sprejemom so hitro začele izgubljati točke. Tretji set je tako pripadel gostjam iz Mozirja.

Četrti set se ni začel po načrtih domačink, saj so gostje nadaljevale dobro igro in nabirale prednost. Prednost je skozi celi set znašala 6-7 točk. Gostje so tako četrti set tako brez težav zmagale.

Zadnji set je tako odločal o današnji delitvi točk in obe ekipi sta bili skupaj do sredine seta, ko so si nekaj prednosti priigrale gostje. Domače igralke so v izteku seta vseeno še imele malo upanja, ko so se približale na dve točki zaostanka, a na koncu jim je vseeno zmanjkalo moči in tako je zmaga na današnji tekmi odšla v Mozirje.

Obema ekipa velja čestitati za lepo predstavo in borbeno igro za vsako točko.