2. DOL moški

10 / oktober 2020
Črnuče II - National Žirovnica 3:0
Poročilo s tekme 2.DOL, 1. krog, Dvorana Maksa Pečarja

Po boljšem začetku Žirovnice in nezanesljivem servisu Črnuč so Črnučani nasprotnika ujeli na 8. točki in nato ohranjali minimalno prednost. Kritični trenutek je bil, ko so se gostje približali 20:19. Pri domačih je Hribarja zamenjal Lenič in po zaporednih dobljenih točkah je bila prednost Črnuč neulovljiva.

Drugi set je potekal dokaj izenačeno, nobena ekipa si ni ustvarila več kot dve točki prednosti. Prva večja razlika je bila pri 17:14 za Črnučane. Gostje so sicer še uspeli izenačiti na 19, končnica pa je bil podobna kot v prvem nizu in drugi niz je šel domačim, prav tako na 20.

V tretjem nizu so gostje, ki jih je kot kapetan vodil izkušeni nekdanji igralec Črnuč Aleš Kegljevič,  nastopili odločneje in prišli do vodstva 14:9 in nato 17:12. Domači trener je reagiral z menjavami, vlogo podajalca je prevzel izkušenejši Popit, v bloku je Elikana zamenjal Jerovšek, na sprejemu pa Hribarja Rojc. Domačim je uspelo izenačiti na 20, nato pa so goste pokopale lastne napake in Črnučani so slavili s 25:23.

Kapetan Črnuč Din Hodžič Šlejkovec:

"V prvih dveh setih se je pokazalo, da smo mlada ekipa, vendar smo zdržali pritisk nasprotnikov in smo jih ujeli ter uspeli zmagati. V tretjem setu smo z dobrim sprejemom uspeli doseči preobrat, potem ko so nasprotniki že vodili s petimi točkami. V igri imamo še nekaj pomanjkljivosti, vendar je v ekipi super kemija in mislim, da bomo uspešno nastopali v ligaškem tekmovanju."