Sportklub 1A. DOL moški

19 / september 2020
Hoče - Krka 3:0
Poročilo s tekme
Po izenačenem začetku tekme, ko sta obe ekipi izmenično dosegali točke, so se Hočani prvič pri rezultatu 11:11 odlepili na 14:11, predvsem po zaslugi dobrih napadov Žige Čopija. Po odlični paraleli, je madžarski reprezentant Marcell Pesti Hočane pripeljal do vodstva 17:14, nato pa je sledil še enojni blok Norvežana v majici Hočanov Pettra Østvika za 18:14. Po trojnem bloku Hočanov za 20:16 je trener gostov zahteval minuto odmora, ki pa ni prinesel željenega učinka gostov, saj so Hočani po še dveh blokih v prvem setu odličnega Vstvika povedli z 22:17. Izbranci trenerja Jurija Čopija so nato set mirno pripeljali do konca po uspešnem napadu Žige Čopija za 25 19.
Hočani so drugi set začeli odločno in po asu Østvika povedli s 5:2. Pri rezultatu 8:3 je trener gostov posegel po prvem time outu. Po bloku Čopija so Hočani povedli s 10:4 nato pa je sledila boljša igra Krke, ki so se približali na 8:10. Po odličnem prvem tempu Østvika so Hočani povedli s 14:10, po napadu Žige Čopija za 15:10 je trener gostov vzel še drugo minuto odmora. Po odličnem servisu Pestija so Hočani povedli 22:16, nato pa je sledilo nekaj napad Hočanov v napadu in gostje so se približali na 23:20. 25. točko v drugem setu so gostje prepustili po taktični napaki narobne postavitve.
Do dveh točk prednosti so prvič Hočani prišli s 5:3, po izjemni obrambi Orthaberja in odličnem napadu Miomirja Crnjanskega. Prva občutnejša prednost Hočanov z 10:5 je prisilila gosteodmor. Po uspešnem napadu Østvika so domači povedli s 12:6. Po bloku Østvika so Hočani povedli 15:7, odličen blok pa je nadgradil še Žiga Čopi z asom za 16:7. Po nekaj napakah Hočanov je domači strateg Jurij Čopi vzel minuto odmora pri rezultatu 19:13. Takoj po time outu pa je sledil silovit napad Pestija za 20:13. Gostom je uspelo nekaj zaporednih točk za 23:18 in Jurij Čopi je vzel še drugi time out. Tekmo je s 25. točko odločil Pesti po učinkovitem napadu.
Jurij Čopi, trener OK Hoče: »Tekmo smo odigrali dobro z nekaj nihanji in sicer nekoliko preveč še vedno napak, ampak igra je bila taktično dobro postavljena igralci so se držali vseh navodil in z veliko borbenostjo in znanjem smo tekmo dobili.«
Primož Mejal, kapetan OK Hoče: »Prvo kot prvo bi rad čestital svoji ekipi, igrali smo zelo borbeno, držali smo se tega kar smo se dogovorili s trenerjem, na koncu smo dokaj gladko zmagali. Zelo lepo je bilo znova igrati pred domačimi navijači.«