Sportklub 1A. DOL moški

05 / december 2020
Salonit Anhovo - Krka
Poročilo s tekme

ŠD KANAL, brez gledalcev, sodnika Kramar (Kamnik), Klinar (Žirovnica).

Salonit Anhovo: Boharev 9, Jereb, Filiputti, Karnel 2, Kavčič 6, Radosavljević 10, Peterlin 9, Kovačič, Vrtovec 16, Basaneže, Tomić 2, Maretič (L), Šarić (L). Trener: Rade Dačović.

Krka: Hafner 3, Štefanič U., Erpič 6, Štefanič M., Travnik 12, Kožar, Pulko 9, Lindič 4, Renko, Koncilja 4, Drobnič 6, Borin (L), Jaklič (L). Trener: Jernej Rojc.

Domači trener Dačović je tokrat tekmo začel z izkušenim Jerebom na mestu organizatorja igre. Gostje so v začetku prvega niza povedli z rezultatom 1:3. Takoj zatem je sledila serija uspešnih točk domačega korektorja Vrtovca in vodstvo domačih s 5:3. Gostje so močno pritiskali z začetnimi udarci, vendar je domači sprejemalec Radosavljevič nanje odlično odgovarjal. Prav po napaki Radosavljevića v napadu so gostje ulovili Kanalce na 10. točki. Pri gostujoči ekipi je mladi Travnik zelo dobro igral tako na sprejemu, kot tudi v napadu. Drobnič je pri gostih poskrbel, da sta bili ekipi izenačeni tudi na 15:15. Po uspešnem bloku domačega centralnega blokerja Bohareva in vodstvu domačih z 18:15 je pri gostih v igro na mesto Erpiča vstopil izkušeni Koncilja. V končnici niza sta bila v napadu pri domačih neustavljiva Vrtovec in Radosavljević. Drugo zaključno žogo za domače odbojkarje je z uspešnim napadom realiziral Vrtovec in pustil goste na 22. točki.

Kanalci so v začetku drugega niza z asom Radosavljeviča povedli s 4:1. Na krilih Pulka so gostje rezultat izenačili na 4:4. Svoje je na mreži dodal tudi izkušeni Koncilja in gostje so po zanimivi in dolgi akciji prvič v tem nizu povedli (8:9). Gostje so se v sredini niza povsem razigrali in po uspešnem napadu Pulka povedli z 10:13. Pri rezultatu 10:15 je pri domačih v igro na mesto Peterlina vstopil Tomić. Točko kasneje pa še Karnel na mesto Jereba. Gostje so v nadaljevanju niza popravili izvajanje začetnih udarcev in pred končnico še vedno vodili (15:21). V končnici niza so se Kanalci približali na 19:23, ko je gostujoči trener Rojc izkoristil drugi polminutni odmor. Sledila sta dva zaporedna bloka domačega blokerja Bohareva in izenačenje rezultata na 24:24. Z blokom Tomiča nad Pulkom je Kanalcem uspel fantastičen preobrat in vodstvo z 2:0 v nizih.

Tretji niz je pri domačih začela sprejemalska naveza Peterlin ter Tomić in Kanalci so hitro povedli s 5:3. Sledilo je izenačenje gostov, naprej na osmi točki in pozneje tudi na 11. Z asom Peterlina so domači povedli s 13:11, ko je prvič s polminutnim odmorom odreagiral gostujoči trener Rojc. Prav Peterlin je bil v nadaljevanju najzaslužnejši za pobeg Kanalcev na 17:14. Po dveh uspešnih napadih Travnika so se gostje nevarni približali na 19:17. V končnici niza je Kanalcem uspelo ubraniti doseženo točkovno prednost. Prvo zaključeno žogo je z asom izkoristil domači bloker Kavčič.

Izjavi po tekmi:

Rade Dačović, trener Salonita Anhovo: »Čestitam fantom za drugo zaporedno zmago. V prejšnji in današnji tekmi smo odlično začeli in nato doživeli padec v drugem nizu. Zadovoljen sem s potrpežljivo igro in z dejstvom, da smo se uspeli vrniti v igro kljub zaostanku. To kaže na karakter ekipe.«

Nejc Rojc, trener Krke: »Kljub temu, da je rezultat na strani domačinov, smo lahko zadovoljni, saj smo pokazali bistveno več kot na zadnjih tekmah. Naši fantje so pokazali, da lahko odigrajo dobro tekmo.«