Sportklub 1A. DOL moški

20 / januari 2021
Salonit Anhovo – Krka
Poročilo s tekme

ŠD KANAL, brez gledalcev, sodnika Kern (Kranj), Pevc (Škofja Loka).

Salonit Anhovo: Boharev 5, Jereb 2, Filiputti 5, Karnel 1, Kavčič 8, Radosavljević 7, Peterlin 8, Kovačič 1, Vrtovec 24, Basaneže, Tomić 7, Maretič (L), Šarić (L). Trener: Rade Dačović.
Krka: Hafner 4, Erpič 8, Štefanič M., Travnik 14, Kožar, Pulko 18, Hodžič, Lindič 1, Renko 11, Koncilja 4, Borin (L), Jaklič (L). Trener: Tomislav Mišin.

Domači odbojkarji so tekmo začeli brez prvega blokerja ekipe Basanežeta, ki ga je zamenjal mladi Kavčič. V začetni postavi Kanalcev je začel še sprejemalec Tomić. Novomeščani so silovito začeli prvi niz in s serijo Hafnerja na začetnem udarcu povedli z 0:5. Domači korektor Vrtovec je z uspešnimi napadalnimi udarci poskrbel za znižanje zaostanka na 4:6. Pri gostih sta bila v napadu najbolj razpoložena Pulko in Travnik. Z blokom Erpiča so gostje povedli z 9:13. Pri rezultatu 11:15 je domači trener Dačović izkoristil že drugi polminutni odmor. Po uspešnem napadu Tomiča so se Kanalci približali na 15:17. Ekipi Salonita Anhovo je uspelo uloviti Krko na 18. točki. Z blokom Kavčiča so Kanalci ponovno izenačili rezultat na 20:20. Sledila je serija točk domačih odbojkarjev in pobeg Salonita Anhovo na 23:20. Peterlin je z uspešnim napadom priboril prvo zaključno žogo, ki je je potem z asom potrdil Kavčič.

Drugi niz se je pričel z bolj izenačeno igro. Po uspešnem napadu Vrtovca so domači prvič pobegnili na 7:5. Pri rezultatu 7:9 za goste je v igro na mesto Karnela vstopil podajalec Jereb. Dolenjci niso popuščali in do sredine niza so še vedno vodili za tri točke. Pri rezultatu 13:14 je prvič s polminutnim odmorom posegel gostujoči trener Mišin. Po uspešnem napadu Tomiča je sledilo izenačenje rezultata na 16:16. Kanalce je krasila požrtvovalna igra v obrambi in uspešna realizacija protinapadov. Sledilo je ponovno vodstvo cementarjev s 23:18. Tako kot v prvem nizu je Peterlin z uspešnim napadom priboril prvo zaključno žogo. Po napaki Travnika v napadu so domači povedli z 2:0 v nizih.

Tretji niz so Kanalci začeli z mladim Filiputtijem na mestu Peterlina. Ekipi sta bili praktično izenačeni do rezultata 9:9. Sledili sta dve točki domačih in prvi polminutni odmor na zahtevo gostujočega trenerja Mišina. Sledilo je izenačenje gostov na 12. točki ter v nadaljevanju še povečanje vodstva na 12:14. Z asom mladega Filiputtija so domači izenačili rezultat na 15:15. V nadaljevanju je na mesto Vrtovca vstopil še mladi Kovačič. V končnici niza so Kanalci povsem popustili in gostom dovolili znižanje izida v nizih na 2:1.

Trener Dačović je četrti niz začel s sprejemalsko navezo Peterlin in Filiputti. Po napaki gostov v napadu so Kanalci povedli s 5:3. Sledile so napake domačih v napadu in vodstvo gostov s 6:8. Težave Salonita so se nadaljevale tudi s tremi zaporednimi zgrešenimi začetnimi udarci. Pri rezultatu 9:12 je v igro na mesto Filiputtija vstopil Radosavljević. Domači so umirili ogrete glave in s serijo točk izenačili rezultat na 12:12. Radosavljević je bil v napadu nezaustavljiv in Kanalci so pobegnili na 16:13, ko je drugi polminutni odmor izkoristil gostujoči trener Mišin. Travnik je poslal par napadalnih udarcev v avt in domači so spet povedli (21:16). V končnici niza domači niso dovolili delitve točk in pustili Krkaše na 21. točki.

Izjava po tekmi:

Matija Jereb, igralec Salonita Anhovo:
 »Nadaljujemo z zmagovitim nizom. Kljub temu, da smo v tretjem nizu ponudili priložnost igralcem, ki ne igrajo veliko, smo na koncu tekmo uspeli pripeljati do konca s pozitivnim rezultatom.«