Sportklub 1A. DOL moški

23 / januari 2021
Merkur Maribor - HišaNaKolesihTriglav
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Cafuta, Mulec 7, Detela, Šket 14, Možič 16, Donik, Uremovič 5, Adžović, Planinšič 2, Kisiliuk, Ikhbayri 15, Kovačič, Košenina (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc.

Hiša Na Kolesih Triglav: Ibrišimovič, Nanut, Glamočanin, Tučen 8, Bregant 8, Godnič, Snedec, Mali 8, Štembergar Zupan 10, Šikanič, Maček 3, Libnik (L), Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

Začetek tekme je bil izenačen in z malo napakami na obeh straneh, saj si nobena od ekip ni pridelala večje prednosti. Vendarle pa je trener Hiše na kolesih Sašo Rop po dveh zaporednih blok točkah Jana Mulca in zaostanku z 8:5 zahteval prvi odmor. Tudi razlog za drugi odmor gostov je zrežiral Jan Mulec, ki je tokrat napravil serijo odličnih začetnih udarcev ter popeljal ekipo do vodstva s 15:9. Prednost so igralci Merkur Maribora do konca samo še višali ter niz zanesljivo osvojili s 25:16.

Prepričljivo igro so Mariborčani nadaljevali tudi v začetku drugega niza, kjer so hitro povedli s 7:2, kar je bil tudi razlog za prvi odmor Saše Ropa. Razigral se je tudi Alen Šket, ki je z as servisom vodstvo povišal na 15:8 ter prisilil trenerja gostov v drugi odmor. Igralci Merkur Maribora so prevladovali v vseh elementih igre ter prepričljivo dobili še drugi niz s 25:15. 

Podobno izenačeno kot prvi se je začel tudi tretji, kjer si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Domači so nato prestavili v višjo prestavo ter ob prvem odmoru na zahtevo Hiše na kolesih že vodili z 11:7. Gostje iz Kranja nikakor niso našli odgovora za nalet Merkur Maribora in Sašo Ropu ni preostalo drugega kot zahtevati drugi odmor. Mariborski nalet se je nadaljeval tudi po odmoru in domači odbojkarji so z zanesljivo igro osvojili niz s 25:18  ter zmagali s 3:0.

Izjavi po tekmi:

Uroš Planinšič, igralec Merkur  Maribora: »Definitivno smo danes na igrišču pokazali, da smo dobra ekipa in da lahko igramo konstantno dobro. Vse, kar smo se dogovorili, smo tudi naredili ter na koncu zasluženo zmagali.«

Janko Bregant, igralec Hiše na kolesih Triglav: »Maribor igra zelo agresivno v napadu, veliko bolj kot Salonit in Calcit, proti katerim smo igrali v preteklih krogih. Posledično ima določene pomanjkljivosti v obrambi, mi pa smo potrebovali dober set in pol, da smo se prilagodili na njihovo igro. Vseeno pa so pokazali svojo kvaliteto ter zasluženo zmagali.«