Sportklub 1A. DOL moški

06 / februari 2021
Merkur Maribor - Calcit Volley
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Cafuta, Šket 11, Mulec 6, Detela, Možič 16, Donik, Uremovič 2, Adžović, Planinšič 3, Kisiliuk, Ikhbayri 20, Kovačič, Košenina (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc.

Calcit Kamnik: Kos, Bregar, Purič 3, Kosmina 3, Gasparini 17, Hebda 2, Klobučar 12, Jerončič, Brulec, Bervas, Štalekar 6, Hribar (L), Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Derbi kroga se je pričel precej izenačeno, kjer si nobena od ekip ni uspela priigrati večje prednosti. Za prvo potezo se je odločil trener Calcita iz Kamnika Gregor Jerčič, ki je pri zaostanku z 12:8 zahteval odmor. Le nekaj točk zatem, ko je na začetni udarec prišel Mitja Gasparini, ki je z dvema as servisoma približal na samo točko zaostanka (11:12), je po odmoru posegel tudi Sebastijan Škorc. Tudi po drugem odmoru gostom ni uspelo rezultata obrniti sebi prid in domači so niz osvojili s 25:19.

Začetek drugega niza je pripadel Mariborčanom, ki so vseskozi vodili za dve ali tri točke. Tako kot v prvem so domači ob prvem odmoru gostov iz Kamnika vodili z 12:8. Sebastijan Škorc je nato ob hitrem priključku gostov na 14:13 z odmorom poizkušal prekiniti nalet Kamničanov. Spremljali smo napeto končnico, kjer domačih ni zmedel odmor na strani Calcita in tako so osvojili tudi drugi niz s 28:26.

Domači Merkur Maribor je odločno začel tudi tretji niz, kjer je hitro povedel s 6:3. Trener gostov Gregor Jerončič je tudi v tretjem nizu pri zaostanku svoje ekipe z 12:8 posegel po odmoru. Ta ni zalegel, saj so domači pokazali svojo moč. Pri rezultatu 21:14 v korist Merkur Maribora je še zadnji odmor zahteval Gregor Jerončič. Tudi poskus iz obupa ni pomagal, saj so domači v tem nizu popolnoma nadigrali goste ter osvojili niz s 25:19 in vknjižili zmago s 3:0.

Izjavi po tekmi:

Rok Možič, igralec Merkur  Maribora: »Neverjetna tekma, mislim da je bila to naša najboljša tekma v letošnji sezoni. Ahmed je bil predvsem v prvem nizu nezaustavljiv, celotna ekipa je enostavno letela po igrišču. Nihamo še v nekaterih situacijah, kjer povedemo za štiri točke in potem nasprotnika spustimo nazaj v igro, kar se nam bo v prihodnje moralo dogajati v čim manjšem številu. Povsem smo zaustavili ekipo Kamnika, čestitati moram fantom in sem res navdušen nad predstavo. Tako moramo tudi nadaljevati pa se nas bo moral bati tudi ACH Volley.«

Gregor Jerončič, trener Calcit Kamnik: »Maribor je bil agresiven od prve do zadnje točke, mi pa smo bili žal premalo agresivni pri začetnih udarcev in imeli premalo razpoloženih igralcev v napadu. Kljub težavam pa smo bili zraven, vendar smo bili premalo zbrani in je tako težko igrati proti tako sproščeni ekipi Merkur Maribora, ki ni bil v niti enem trenutku pod pritiskom in jim tudi čestitam za zmago.«