Sportklub 1A. DOL moški

13 / februari 2021
Salonit Anhovo - Panvita Pomgrad
Poročilo s tekme

1. DOL, MOŠKI: SALONIT ANHOVO – PANVITA POMGRAD 3:2

ŠD KANAL, brez gledalcev, sodnika: Klinar (Žirovnica), Markelj (Bled).

Salonit Anhovo: Boharev 19, Jereb 6, Filiputti, Karnel 1, Kavčič 3, Radosavljević 9, Peterlin 6, Kovačič, Vrtovec 25, Basaneže, Tomić 9, Šarić (L). Trener: Rade Dačović.
Panvita Pomgrad: Ražnatović 8, Potočnik, Vinkovič 9, Drvarič 5, Radović 8, Rojnik 14, Flisar, Lakner 9, Novak, Djordjevič 19, Grabar, Vrabl (L), Vori (L). Trener: Dejan Fujs.

Od zadnje medsebojne tekme v Kanalu se je ekipa iz Murske Sobote okrepila z izkušenim igralcem Djordjevičem. Vajeti ekipe pa je ponovno prevzel Dejan Fujs. Domači so se v začetku prvega niza z uspešnim protinapadom Peterlina pri rezultatu 6:4 prvič odlepili za dve točki. Gostje iz Murske Sobote so veliko napadalnih akcij usmerili na centralna blokerja Laknerja in Radovića. Na drugi strani mreže jima je uspešno v napadu kljuboval srbski bloker Boharev. Z asom Vrtovca so domači pobegnili na 14:10. Sledilo je obdobje slabše igre Salonita Anhovo in izenačenje gostov na 14:14, ko je prvič s polminutnim odmorom odreagiral domači trener Dačović. Z blokom Bohareva nad Djordjevičem so Kanalci ponovno izenačili rezultat na 17:17. Po dveh uspešnih protinapadih Vrtovca in vodstvu domačih Z 20:18 je prvič s polminutnim odmorom odreagiral tudi gostujoči trener Fujs. V zelo izenačeni končnici je Peterlin z uspešnim napadom ponovno izenačil rezultat na 23:23. Sledili sta dve točki gostov in prvi niz je pripadel odbojkarjem iz Murske Sobote.

Gostje so na krilih zmage v prvem nizu silovito začeli tudi drugi niz. S pritiski pri izvajanju začetnih udarcev so Kanalce oddaljili od mreže in povedli s 6:11. Takrat je v igro pri Kanalcih na mesto Radosavljevića vstopil Tomić. Domači bloker Boharev je z blokom poskrbel za znižanje vodstva gostov na 9:11. Kanalci so v nadaljevanju bolje zaigrali v obrambi in se približali gostom na 13:15. Peterlin je bil najbolj zaslužen za izenačenje rezultata na 15:15. Takrat je pri gostih v igro na mesto Ražnatoviča vstopil mladi sprejemalec Vinkovič. Ekipi sta bili pred končnico povsem izenačeni. Po dveh zaporednih napakah Djordjeviča v napadu in vodstvu domačih odbojkarjev 21:20 je gostujoči trener Fujs izkoristil že drugi polminutni odmor. Vrtovec je uspešno realiziral protinapad in izenačil rezultat na 23:23. V napeti končnici niza so gostje le bili srečnejši in z zmago z 29:31 povedli z 0:2 v nizih.

V začetku tretjega niza je pri Kanalcih vstopil v igro Jereb na mesto Karnela. Sledilo je obdobje povsem izenačene igre na obeh straneh mreže. Pri gostih se je v napadu razigral mladi Vinkovič, ki je poskrbel za vodstvo gostov z 10:12. Točko pozneje je pri Salonitu Anhovo v igro namesto Peterlina vstopil sprejemalec Radosavljević. Z asom Jereba so Kanalci pri rezultatu 17:17 le ulovili goste. Z blokom Tomiča nad Djordjevičem so Primorci povedli z 19:17. Vrtovec je v nadaljevanju prevzel glavno breme napada domačih odbojkarjev in svojo ekipo povedel do vodstva z 22:18. Kavčič je z asom domačim priboril prvo zaključno žogo. Drugo zaključno žogo je za domače izkoristil Vrtovec in znižal izid v nizih na 1:2.

Trener Dačović je četrti niz začel z isto postavo, ki je zmagala tretji niz. Izkušeni podajalec je Kanalcem priboril vodstvo s 7:4. Po zaslugi napak gostujočih serverjev so Kanalci povedli z 12:9. Vrtovec je z asom poskrbel za vodstvo domačih s 14:10 in takrat je gostujoči trener Fujs izkoristil že drugi polminutni odmor. Pri rezultatu 15:10 je pri gostih v igro na mesto Vinkoviča vstopil Ražnatović. Sledile so težave gostov v napadu in pri rezultatu 17:10 je v igro na mesto podajalca Drvariča vstopil Novak. Gostje so povsem popustili in dovolili izenačenje na 2:2 v nizih.

Domači so v petem nizu z blokom Radosavljeviča nad Djordjevičem povedli s 4:3. Kanalci so bolje zaigrali v bloku, kjer je kraljeval Boharev. Ekipi sta igralna polja zamenjali pri rezultatu 8:4 za Kanalce. Po napaki gostov na mreži so domači odbojkarji pobegnili na 10:5. Z blokom Rojnika nad Vrtovcem so se Prekmurci približali na 11:8. Domači vodstva niso več izpustili iz rok in so v Kanalu zrežirali popolni preobrat.