Sportklub 1A. DOL moški

14 / februari 2021
Calcit Volley - ACH Volley
Napoved tekme

Odbojkarji Calcit Volleyja so se že sprijaznili, da bodo redni del Sportklub prve odbojkarske lige za moške končali na tretjem mestu, vendar zato zanje ponedeljkova tekma 20. kroga z ACH Volleyjem ne bo nič manj pomembna. V kamniški športni dvorani se bo tretji letošnji obračun z Ljubljančani začel ob 20. uri.

Kamničani so hitro preboleli poraz z Merkur Mariborom, ki jim je preprečil boj za eno od prvih dveh mest po rednem delu državnega prvenstva. Da je šlo v Mariboru le za slab večer, so potrdili z zmago že naslednji dan v Pliberku, s katero so si zagotovili nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zwettlu konec februarja, med tednom pa so v svoji zadnji tekmi rednega dela tega tekmovanja doma premagali še zagrebško Mladost. Toda pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige jih čakata še dve tekmi rednega dela domačega prvenstva. Kot rečeno, v ponedeljek z Ljubljančani in v soboto v Murski Soboti še s Panvito Pomgradom.

»Čeprav višje kot tretji po rednem delu prvenstva ne moremo več biti, bo za nas ponedeljkova tekma z ACH Volleyjem zelo pomembna. Če drugega ne, za našo samozavest, ki je bila po porazu z Mariborčani kar malce načeta. Preprosto moramo dokazati, da imamo ekipo, ki se je sposobna vmešati v boj za naslov državnega prvaka. Prepričan sem, da smo tega sposobni in da lahko prvič v letošnji sezoni premagamo tudi ljubljansko ekipo,« je pred tretjim letošnjim obračunom z aktualnimi državnimi prvaki odločen 207 cm visoki bloker, ki je v lanski sezoni igral v italijanski C ligi za tržaški Coselli. Svojo odbojkarsko pot pa je začel v Slogi Tabor, kjer je bil trener zdajšnji trener Kamničanov, Gregor Jerončič, sicer Rokov oče.

»Na začetku sem se moral prilagoditi drugačnemu sistemu, kot je bil lani v Coselliju. Pozna se, da je to zdaj vendarle prva liga, vse skupaj je veliko resneje, tudi druge ekipe so močne, tako da je potrebno vsako tekmo igrati na polno. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem se prilagodil tej, lahko bi rekel, kar veliki spremembi. Vsekakor je igranje v slovenski ligi za mladega igralca odlično za njegov razvoj. V teh nekaj mesecih sem pridobil veliko pomembnih izkušenj in to ne samo na tekmah ampak tudi na samih treningih. Tu mislim glede odnosa do tekem, ravni lige, treningov … Občutek imam, da sem v tem času napredoval,« je o svojih prvih vtisih v slovenski ligi dejal mladi odbojkar, ki ima tudi italijansko državljanstvo.

Prav z italijansko izbrano vrsto je v začetku oktobra na Češkem na mladinskem evropskem prvenstvu osvojil srebrno kolajno. Žal je po vrnitvi domov imel težave s covidom-19, zato se je kamniški ekipi pridružil šele konec oktobra. Kljub temu so ga soigralci hitro sprejeli. »Prav po njihovi zaslugi sem se hitro počutil del ekipe. Že od samega začetka se dobro razumemo in imamo dobre odnose,« je z vzdušjem v ekipi zadovoljen mladi Jerončič, ki v Ljubljani na Filozofski fakulteti študira pedagogiko in andragogiko. A je znotraj še ni videl.

»Na fakulteti sem bil le poleti, ko sem prinesel prijavnico, drugače pa je še nisem videl od znotraj. Ko se je začelo študijsko leto, sem bil na Češkem, v Ljubljano pa sem prišel konec oktobra, takrat pa so se fakultete že zaprle. Tako vse poteka preko zooma, ampak verjamem, da se bo v doglednem času stanje normaliziralo. Zdaj pa so tako ali tako vse moje misli usmerjene v odbojko. Pred nami so najpomembnejše tekme v sezoni in želim si, da uresničimo svoje cilje. Prepričan sem, da imamo ekipo, ki je tega sposobna,« je odločen Rok, ki se je z odbojko resno začel ukvarjati šele pri 16 letih. Ob tem, da je po le treh letih resnega igranja že odličen odbojkar, je tudi odličen glasbenik. Do profesionalnega igranja odbojke je bil namreč vokalist in basist skupine Black Reaper.