1B. DOL moški

22 / november 2020
Šoštanj Topolšica - PRO Volley
Poročilo s tekme

V soboto, 21. novembra, je bil na sporedu nepopoln 11. krog 1B. lige, saj sta bili zaradi zdravstvenih težav nekaterih klubov odigrani le dve tekmi. Ekipa Šoštanja Topolšice je še drugič v letošnji sezoni igrala obračun z mariborsko ekipo Pro Volley in še drugič so bili Šoštanjčani boljši s 3:0 (16, 14, 16). Zmagovalec je bil znan že po uri in šestih minutah. 

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so že pred dvobojem veljali za favorite, saj so ob Črnučah še edina neporažena ekipa 1B. lige. In to vlogo so tudi upravičili. Gostje iz Maribora so sicer povedli z 2:0, toda po izenačenju na 3:3 so stvari v roke vzeli domačini, za katere je dobro serviral Urban Fužir. Po štirih zaporednih točkah pa so domači že povedli s 7:3. Prednost je v nadaljevanju še naraščala, po servisu Primoža Trobiša pa so domači prvi niz dobili s 25:16. 

Drugi niz so Šoštanjčani začeli silovito in po štirih uspešnih napadih Fužirja, Luke Lazarja in Denisa Robide povedli s 4:0, nato pa še z 8:1. Pro Volley je poskušal z nekaj menjavami, a domačini so bili preprosto premočni v vseh elementih igre. Niz se je končal z napadom Denisa Robide pri 25:14. 

V tretjem nizu domači prav tako niso popuščali, trener Zoran Kedačič je dal priložnost tudi organizatorju igre Vidu Ramšaku in blokerju Nacetu Korenu, domačini pa so se veselili zmage s 3:0 (16, 14, 16).