1B. DOL moški

06 / januari 2021
SIP Šempeter – FužinarSijMetalRavne
Poročilo s tekme

V letu 2021 ni bilo potrebno dolgo čakati na prve tekme, danes je bila odigrana zaostala tekma 7. kroga 1B. DOL za moške. Nasprotnika sta stara znanca, med katerima je bilo v zadnjih sezonah odigranih že veliko napetih obračunov. Nič drugače ni bilo niti tokrat, ko sta se ekipi pomerili na Ravnah na Koroškem.

Uvodni niz so bolje začeli domači, Šempetru na začetki igra ni stekla, a nekaj napak domačih je dalo zagon gostom, ki so v drugem delu vodili za točko ali dve, izkoristili pa so prvo zaključno žogo za zmago s 23:25. Tudi drugi niz so bolje začeli domači, a tokrat so prednost ohranjali do konca niza, ki so ga zaključili s 25:21 in poravnali izid na 1:1.

Začetek tretjega niza je bil izenačen, obe ekipi sta se zelo dobro borili, v sredini niza je Fužinarju uspelo priti do petih točk prednosti, ki so jo ohranjali do konca in s 25:19 povedli z 2:1 v setih. Vodstvo je Fužinarju dalo zagon za nadaljevanje, saj so v uvodu bili boljši nasprotnik, povedli so že z visokih 20:14. A to borbenih Šempetranov ni strlo, saj so prikazali izjemen preobrat z delnim izidom 4:12 in dobili niz s 24:26. O zmagovalcu tekme je tudi tokrat odločal peti niz, ki so ga na krilih preobrata bolje začeli gostje. A tokrat so se do zadnjega borili igralci Fužinarja, ki so v končnico prišli z dvema točkama zaostanka. Slednjega so po seriji dobrih servisov izničili in tudi povedli ter prednost ohranili do konca. Niz se je končal s 15:13, tako da je zmaga šla v roke Fužinarja.

Pri Šempetru sta izstopala Ravenčana Pokeršnik s 23 točkami in Boženk z 12, Hirci je dosegel 14 točk in Majcenovič-Zuka 11. Pri Fužinarju sta glavno točkovno breme prevzela Mori s 26 in Plesec s 25 točkami. 

OKF