1B. DOL moški

26 / september 2020
SIP Šempeter - KEKOOprema Žužemberk 3:1
Dvorana ŠD ŠEMPETER, gledalcev 60, sodnika Kramar, Goznik Sip Šempeter: Planinšek, Vrenko, Randl, Markovič, Majer (L), Jelenko, Udrih, Majcenovič-Zuka, Vrhunc, Hirci, Sternad, Hrastovec (L) Kekooprema Žužemberk: Vidmar P., Travnik, Kocjančič, Smrke (L), Suhadolnik, Vidmar Ž, Petković, Novak, Travnik, Pucelj, Longar, Strajnar, trener Pečar Tom

Začetek tekme je bil izenačen, na obeh straneh smo videli nekaj neizsiljenih napak in po dva zaključena napada 4:4. Šempetrani prvič povedejo za tri točke po dveh dobrih servisih Vrhunca in napadu Hircija 8:5. Po zaključenem napadu Majcenovič-Zuka domačini povedejo 12:8. Gostujoča ekipa se ni predala in po napaki v napadu domače ekipe in dobrem servisu Vidmarja se približajo na 13:12. Sledila sta dve točki v napadu Markoviča 15:12. Šempetrani po zaključenem napadu Vrhunca in Markoviča povedejo 18:13 za prvi odmor gostujočega trenerja. Žužemberk se približa po dobrih servisih Petković 20:18 za prvi odmor domače ekipe. Po dveh zaključenih napadih Vidmarja gostje izenačijo 21:21. Sip-ovci ponovno povedejo za dve po zaključenem napadu Udrih in Vrhunc 23:21 za drugi odmor gostujočega trenerja. Na nasprotni strani po bloku Novaka se gostje približajo na 24:23 za drugi odmor domače ekipe. Za konec niza smo videli najdaljšo točko v tem nizu, po treh obrambah domače ekipe je za goste žogo v napadu poslal izven igrišča Novak in prvi niz je pripadel Šempetranom 27:25. 

Drugi niz bolje začnejo igralci Žužemberka ki po napadih Vidmarja, Novaka in Travnika povedejo 1:5. Šempetrani se približajo po zaključenem napadu Vrhunca in napaki Petkovića 6:7. Izenačenje smo videli po zaključenem napadu Markovič 12:12. Šempetrani po dveh napakah v gostujoči ekipi povedejo 18:16 za prvi odmor gostujočega trenerja. Odmor se je gostom obrestoval saj po dveh napadih Vidmar Primoža in dveh domačih napakah povedejo 18:20. Domača ekipa vzame prvi odmor po zaključenem napadu Novaka 19:22. Gostje niso dovolili več, da se domača ekipa približa in po napaki domačih v bloku zmagajo drugi niz 22:25.
Tretji niz bolje začnejo Šempetrani, ki po dveh napadih Majcenovič- Zuka in nato se treh asih  Majcenovič-Zuka povedejo 6:1. Gostje ne popustijo in po napaki v domači ekipi in napadu Vidmar Primoža se vrnejo v igro saj znižajo zaostanek 9:8. Domači ponovno povedejo za pet točk po bloku in napadu Hircija, ter zaključenem napadu Markoviča 16:11 za prvi odmor gostujočega trenerja. Domačinom pade zbranost v napadu in po dveh napakah se gostje približajo na 18:15. Po napaki na sprejemu domačih in napaki v napadu se gostje ponovno približajo 18:20 za prvi odmor domačih. Takoj po odmoru zaključijo Šempetrani tri napade Markovič in Majcenovič Zuka  23:18 za drugi odmor gostujočega trenerja. Sledila sta dve točki v napadu Novaka in Vidmar Primoža, gostje se približajo na 23:20 za drugi odmor domače ekipe. Po bloku Strajnarja se gostje približajo na 24:22. Sledila je še ena napaka domače ekipe 24:23. Niz je na srečo domačih gledalcev zaključil Markovič po uspešnem napadu 25:23. 


Četrti niz se začne izenačeno po zaključenem napadu Petković gostje povedejo 4:5. Po as servisu Hircija in Majcenovič Zuka, Šempetrani prvič povedejo za dve točki 9:7. Pri rezultatu 11:9 je na servis odšel Udrih, ki je z dvema dobrima servisoma in napadu Markoviča prisilil gostujočega trenerja v prvi odmor 13:9. Šempetrani po odmoru nadaljujejo odlično v napadu in obrambi, ter po napadu Markoviča povedejo 16:11. Gostujoči trener poskuša narediti preobrat z menjavo na servisu namesto Novaka je šel v igro Suhadolnik in menjava se mu je obrestovala 17:14. Domači kontrolirajo potek niza in po zaključenem napadu Markoviča povedejo 22:17. Pri gostih se naveza Vidmar primož in Vidmar Žiga ni predajala in po napadu Vidmar Žigata in Bloku Vidmar Primoža se približajo 22:19 za prvi odmor domače ekipe. Gostje nadaljujjo v igriščo zelo zavzeto in po dveh napadih Novaka se približajo na 22:21. Po zaključenem napadu Vrhunca 23:21 gostujoči trener vzame drugi odmor. Takoj po odmoru Vidmar Žiga zmanjša zaostanek 23:22. Na srečo domače publike pa so naslednji dve točki pripadle domači ekip, ki se po bloku in napadu Hircija veselijo prve zmage 25:22.