1B. DOL moški

27 / januari 2021
KEKO Oprema Žužemberk - Črnuče
Poročilo s tekme

Današnja tekma med Žužemberčani in Črnučani je bila vseskozi napeta in občasno tudi nervozna. Prvi niz so dobili gostje, ki so bili v končnici bolj zbrani, za odtenek bolje servirali, predvsem pa si niso privoščili napak.

V drugem nizu so Črnučani povedli, domači so jih ujeli pri deseti točki. Niz se je nadaljeval v izmenjavi točk, na koncu pa so domači dobro servirali, dodali pomembne točke z obrambo in niz zaključili s 25:21. V tem nizu so domači prikazali borbeno in kvalitetno igro in niz zasluženo dobili.

Tretji niz so dobili gostje, ki so v končnico prišli z manjšo prednostjo, na koncu pa uveljavili svojo kvaliteto. Zadnji niz je bil razburljiv, domači so se dvakrat vrnili v igro in v končnici imeli nekaj lepih priložnosti, da odigrajo za izenačenje, a so v žaru borbe storili odločilne napake, ki si jih pri rezultatski prednosti gostov za eno oziroma dve točki ne bi smeli dovoliti. Res pa je, da se je tudi gostom v končnici ponudila priložnost za izenačenje, domači pa so storili odločilno napako za zmago gostov. 

Črnuče so zmagale zasluženo, tekma je bila borbena, točke pa zelo atraktivne. Igralo se je tako na mreži kot tudi v obrambi, kjer so tako eni kot drugi kar nekajkrat rešili nemogoče žoge. Vsekakor tekma, ki niti najmanj ni bila dolgočasna!