1B. DOL moški

10 / oktober 2020
Črnuče - Špan Brezovica 3:0
Poročilo s tekme 1B.DOL, 3. krog, Dvorana Maksa Pečarja

Črnučani so tekmo odprli silovito in si ustvarili prednost 10:2 in jo vzdrževali vse do izida 20:11. Morda je tedaj njihov ritem prekinila dvojna menjava. Korektorja Seška je zamenjal Mivšek, podajalca Mihelčiča pa Rutar. Domačim je nekoliko popustila koncentracija in po rezultatu 24:17 nikakor niso zmogli zaključiti niza. Dopustili so Brezovici, da se je z odličnimi servisi Klemna Šena približala na 24:23, potem pa je prav isti igralec z napako na servisu omogočil zmago domačih v prvem nizu.

V začetnem drugega niza so več pokazali gostje in največ vodili s štirimi točkami. Domači so jih zlagoma lovili, potem pa v režiji Slovnika, Rojnika in Seška uprizorili preobrat. Od zaostanka 15:17 so prišli na 22:18, potem pa si niza niso več pustili odvzeti.

V tretjem nizu so Črnuče ohranjale minimalno prednost dveh ali treh točk. Gostujoči trener Milošević je poskusil z menjavo organizatorja igre in je na igrišče poslal Kafola. Vendar pa Brezovica ni uspela izenačiti. Sledilo je nekaj njihovih lastnih napak in Črnučani so tekmo zaključili v treh nizih.

Igralec Črnuč Uroš Erpič:

"Lepo je prvo tekmo sezone v domači dvorani začeti z zmago. Odlično smo odprli prvi niz, malo nam je sicer potem zmanjkalo zbranosti. Nadaljevali smo z boljšim servisom od nasprotnika in blok obrambo, kar je po mojem mnenju odločilo tekmo. V prihodnjih tekmah bomo morali paziti, da nasprotnikom ne dopustimo toliko serij zaporednih točk."