Sportklub 1A. DOL ženske

20 / november 2020
ATK Grosuplje - Calcit Volley
Napoved tekme

Sredina zaostala tekma drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – ženske je zaradi težav v taboru Krima odpadla, tako da so odbojkarice Calcit Volleyja namesto tega imele trening. Novo preizkušnjo v domačem prvenstvu, v katerem so s tekmo manj še vedno na prvem mestu, bodo imele v soboto, 21. novembra, ko se bodo v 11. krogu, ob 19. uri, pomerile z domačim ATK Grosupljem.

Očitno si v letošnji sezoni Kamničanke in Ljubljančanke niso usojene, saj je bilo v sredo že drugič, da je bila njihova medsebojna tekma odpovedana. Prvič tik pred prekinitvijo državnega prvenstva, ko so bile v težavah kamniške odbojkarice, tokrat jo je koronavirus zagodel Krimovkam.

»Žal mi je, da se nikakor ne moremo pomeriti s Krimom, ki igra dobro odbojko, pričakovale smo dobro tekmo. Toda glede na letošnjo situacijo smo se že kar navadile, da nikoli ne vemo, ali bo do tekme prišlo ali ne, zato nas takšne odpovedi ne presenetijo več. Namesto tekme smo imeli kakovosten trening, kar je bilo glede na to, da nekaj časa nismo trenirale v polni zasedbi, tudi dobro,« je o odpadli sredini tekmi s Krimom dejala Polona Marušič, ki se je razveselila vrnitve na odbojkarska igrišča.

»Fino je bilo spet igrati tekmo v domači dvorani. Škoda je le, da ni bilo gledalcev, ampak že to, da smo sploh lahko igrale, je bil dober občutek. Kako nestrpno smo čakale na to tekmo, se je pokazalo tudi na igrišču in na koncu na rezultatu,« pa se je sobotne gladke zmage proti Luki Kopru dotaknila kamniška sprejemalka, ki je trenutni vrstni red v domačem prvenstvu ne preseneča.

»Glede na to, da imamo letos v svoji ekipi resnično kakovostne igralke in da resnično lahko zelo kakovostno treniramo, sem pričakovala, da bomo na vrhu prvenstvene lestvice. Toda čeprav so Mariborčanke in Novogoričanke trenutno za nami, jih nikakor ne smemo podcenjevati. Mislim, da nam bodo letos najbolj nevarne v boju za naslov državnih prvakinj, čeprav tudi drugih ekip ne smemo podcenjevati.«

Tako tudi ne sobotnih nasprotnic, Grosupeljčank, s katerimi so v letošnji sezoni že igrale. ATK Grosuplje je trenutno na četrtem mestu, v Kamniku pa je v napetem prvem nizu slavil s 33:31, v nadaljevanju pa so državne prvakinje le postavile stvari na svoje mesto. »Ekipa iz Grosupljega je lahko zelo nevarna, vendar, če bomo pokazale takšno igro kot znamo, ne bi smelo biti težav,« je odločna Polona Marušič, igralka, na katero se trener Aljoša Jemec vedno lahko zanese. Seveda pa tudi sama počasi že pogleduje proti prvemu turnirju skupine B lige prvakinj, ko bodo Kamničanke v Coneglianu naprej igrale z domačo ekipo, nato pa še s Fenerbahčejem in Nantesom.

»Ko smo izvedele, da bomo vseeno igrale v ligi prvakinj, je to samo še dvignilo motivacijo na treningih. Takšna priložnost, kot se nam je ponudila, se ne zgodi vsak dan, zato še toliko bolj zavzeto treniramo, da tudi z igrami dokažemo, da smo zasluženo dobile vabilo s strani Evropske odbojkarske zveze. Osebno se že veselim teh tekem, toda do takrat nas čaka še kar nekaj tekem v državnem prvenstvu, ki bodo za nas zelo pomembne, kajti prvi cilj je vendarle ubranitev naslova državnih prvakinj.«