Sportklub 1A. DOL ženske

20 / november 2020
Nova KBM Branik - SIP Šempeter
Poročilo s tekme

Domači strateg je tokrat tekmo pričel s podajalko Akeo Lynzi Ann Kamala, a so kljub temu tekmo bolje odprle gostje iz Šempetra. Radovan Gačič je bil namreč primoran prvi vzeti minuto odmora, in sicer pri rezultatu 6:2 za gostje. A kljub temu niso uspele prevzeti pobude. Gostje iz Šempetra so namreč odločneje servirale, kar se je poznalo predvsem na sprejemu domačink in posledično počasnemu in neučinkovitemu napadu. Tudi borbenost v obrabi se je gostjam poplačala, saj so povedle z rezultatom 15:7. Gačič je naredil tudi prvo menjavo, saj je v igro poslal Najo Šalamun namesto Taje Gradišnik Klanjšček. Kmalu so se domačinke približale na zgolj štiri točke zaostanka. Vendar so gostje nalet zaustavile in povedle z 19:12. V nadaljevanju so gostje pokazale predvsem več zrelosti in prvi niz dobile s 25:16.

Drugi niz je pri Novi KBM Branik na mestu podajalke pričela Lina Winkler, druga sprejemalka pa je bila Naja Šalamun. V začetku so pobudo prevzele domačinke in povedle za pet točk (7:2). Gostujoči trener Beno Božič je bil primoran vzeti minuto odmora, kar je njegovim igralkam dobro delo, saj so pri osmi točki izenačile, ko je Gačič bil primoran vzeti minuto odmora. Pri 11:9 je Majo Košenina zamenjala Taja Gradišnik Klanjšček. Ob slabi učinkovitosti napada domačink so se stopnjevale tudi napake. Ko je že kazalo, da bodo gostje vnovič izkoristile izkušnje, so se jim domačinke približale le na točko zaostanka. Podajalka Winklerjeva je večino žog podala najučinkovitejši v domači vrsti, Ani Mariji Galič. Vendar so se napake na strani domačih kar vrstile, gostje so povedle s 23:18, niz pa zaključile s štirimi točkami razlike.

Tretji niz so znova bolje odprle bankirke, ki so bile prepričljivejše ob mreži. Beno Božič je pri 7:4 za domače vzel minuto odmora, a so domače že v naslednji točki dosegle blok. Prednost domačink je počasi kopnela, gostje so bankirke ujele na 16. točki in nato tudi povedle. Nato so tri zaporedne točke pripadle domači vrsti, kar je bilo dovolj, da je Beno Božič ponovno vzel minuto odmora. Sledila je napaka na servisu Naje Šalamun in slab sprejem Taje Gradišnik Klanjšček. Slednja se je kmalu zatem oddolžila z blokom, nato pa znova dobila napako na sprejemu servisa. Rezultat je bil poravnan na 22:22, v vodstvo pa je gostje popeljala Anastazija Žnidar. Sledila je še ena napaka Gradišnik Klajnšček na sprejemu servisa ter slab napad domačink, kar so gostje tudi izkoristile in niz dobile z rezultatom 25:23.