Sportklub 1A. DOL ženske

12 / december 2020
SIP Šempeter - Ankaran
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (brez gledalcev), sodnika: Milojevič in Miklošič. 

Tekmo so bolje pričele gostje, ki so z varanim udarcem Trobćeve, napadom iz druge linije Petranovičeve ter blokom Markežičeve povedle z 2:5. Po napaki domače ekipe, ki je bila po napadu Valenčičeve v mreži, je domači trener vzel prvi odmor (4:8). Gostje so tudi po odmoru držale varno prednost, po uspešnem napadu Trobčeve pa so povedle s 7:13 za drugi odmor domačega trenerja. Šempetranke so se po blokih Rituperjeve, Črnile in Žnidarjeve približale na 11:14. Po zaključeni žogi Lekševe je bilo na semaforju 15:17. Gostje so ponovno povedle za štiri točke po napaki v napadu domače ekipe (15:19). Domači trener je pri rezultatu 16:21 poskusil še z dvojno menjavo, v igro je poslal Božič Mašo namesto Markovičeve in Lakovškovo namesto Mojce Božič. Sledili sta dve točki domačih (18:21) za prvi odmor gostujočega trenerja. Po varanem napadu Žnidarjeve (21:24) je gostujoči trener vzel drugi odmor.  Na žalost Šempetrank pa je naslednji napad zaključila Markežičeva za 21:25.

Drugi niz so bolje pričele SIP-e, ki so po napadu Lekševe in Markovičeve povedle s 4:1. Po bloku Božičeve za 6:1 je gostujoči trener vzel prvi odmor. Gostje so se približale po as servisu Markežičeve (7:4). Sledila je serija dobrih servisov Rituperjeve (12:4). Gostujoči trener je po zaključenem napadu Črnile ob izidu 13:5 vzel drugi odmor. Po odmoru so gostje zaigrale bolje v napadu in po dveh točkah Trobčeve in napaki v napadu Žnidarjeve je domači trener vzel prvi odmor (14:9). Tako kot pred tem gostje, so tudi Šempetranke po odmoru zaigrale odločneje v napadu in po zaključenih napadih Markovičeve, Črnile, Lekševe in Žnidarjeve je bilo na semaforju 20:9. Za 22:15 je pri domači ekipi napad zaključila Lakovškova, ki je pred tem šla v dvojni menjavi na igrišče namesto Mojce Božič, Maša Božič pa namesto Markovičeve. Sledil je dober napad Dobrine in as servis Čotarjeve za drugi odmor domačega trenerja (23:17). Niz je z uspešnim napadom zaključila Lakovškova za 25:18 in izenačenje v nizih na 1:1.

Tretji niz so odločneje začele Šempetranke, ki so po dveh blokih Lekševe in napadu Rituperjeve in Markovičeve povedle s 5:0 za prvi odmor gostujočega trenerja. Po as servisu Markovičeve je bilo na semaforju 8:0 za drugi odmor gostujočega trenerja. Sip-e so nadaljevale odlično na servisu in napadu ter po varanem napadu Mojce Božič povedle s 14:1. Domači trener je priložnost v nadaljevanju niza dal vsem igralkam iz klopi, ki so vrnile zaupanje z odlično igro. Po zaključenem napadu Korenove so Šempetranke imele prvo zaključno žogo (24:7). Domači trener je po dveh točkah iz napada Petranovičeve in Dobrine (24:9) vzel prvi odmor. Po napaki na servisu gostujoče ekipe je niz pripadel Šempetrankam s 25:11.

Četrti niz se je pričel izenačeno, na obeh straneh smo videli tri uspešne napade (4:4). Gostje so prvič povedle za dve točki po dveh napadih Valenčičeve (4:6). Po bloku Petranovičeve so gostje vodile z 8:10. Sip-e so v četrtem nizu prvič povedle po bloku Rituperjeve in napadu Žnidarjeve (12:10) za prvi odmor gostujočega trenerja. Sledili sta še dve točki za Šempetranke, ki so po bloku Lekševe in napadu Lakovškove povedle s 14:10. Po bloku Rituperjeve za 16:11 pa je gostujoči trener vzel drugi odmor. Sip-e vodstva niso več izpustile iz rok in po bloku Korenove in zaključenem napadu Rituperjeve za 25:18  so se veselile zmage s 3:1 v nizih. Sip-e po novi zmagi trenutno prevzele prvo mesto na lestvici.