Sportklub 1A. DOL ženske

23 / december 2020
SIP Šempeter - OD Krim
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (brez gledalcev), sodnika: VALENTAR in JURAJA (oba PREVALJE).

Tekma se je začela izenačeno, na obeh straneh smo videli po dva uspešna napada (3:3). Šempetranke so povedle za dve točki po uspešnem napadu Markovičeve in Žnidarjeve za 7:5. Gostje so nato po napadu iz prvega tempa Mohorič Katjuša izenačile na 8:8. V nadaljevanju niza so SIP-e prvič povedle za tri točke po uspešnih napadih Markovičeve in Lekševe za prvi odmor gostujočega trenerja (14:11). Gostje so takoj po odmoru izenačile po uspešnih napadih Kavčičeve in Blažičeve (14:14). Šempetranke so po napaki v napadu Blažičeve povedle s 17:15 za drugi odmor gostujočega trenerja. Po odmoru je sledil še uspešen blok Rituperjeve in točka v napadu Markovičeve za 19:15. Gostje so takoj znižale vodstvo in po uspešnem bloku Mohorič Julije za 19:17 smo videli prvi odmor domačega trenerja. Sledila je končnica niza, kjer so SIP-e povedle s 24:19 po dveh uspešnih napadih Žnidarjeve in napaki v napadu Bavdaževe. Niz se je končal z napako v napadu gostujoče ekipe (25:20).

Drugi niz so bolje pričele gostje, ki so po uspešnem napadu Bavdaževe, napaki v napadu domače ekipe in as servisu Bavdaževe povedle z 1:5. Po še enem uspešnem napadu gostujoče ekipe za 2:7 je domači trener vzel prvi odmor. Šempetranke so se približale po dveh as servisih Žnidarjeve, uspešnem bloku Črnile in uspešnem napadu Markovičeve za 7:8 in prvi odmor gostujočega trenerja. SIP-e so po odmoru odlično nadaljevale v bloku in napadu, kjer smo videli dve točki Markovičeve in eno Kotnikove za 10:8. Sledila je še ena domača serija, kjer je po dveh as servisih Markovičeve ter uspešnem bloku Kotnikove in Božičeve semafor kazal 15:10. Serijo je uspešno nadaljevala Žnidarjeva z uspešnim napadom, sledila je še napaka gostujoče ekipe pri podaji za 17:10 in drugi odmor gostujočega trenerja. Domači trener je v nadaljevanju niza dal priložnost vsem igralkam iz klopi, saj se gostje niso uspele več približati. Niz je zaključila Žnidarjeva z uspešnim napadom (25:16).

Tretji niz so bolje začele Šempetranke, ki so po bloku Črnile in napadu Žnidarjeve povedle s 6:2. Po točki v napadu Kotnikove in as servisu Črnile za 9:4 je gostujoči trener vzel prvi odmor. SIP-e so nadaljevale dobro v bloku in napadu, kjer sta dva bloka dosegli Kotnikova in Božič Mojca, po varanem udarcu Rituperjeve za 14:6 pa je drugi odmor vzel gostujoči trener. Gostujoči trener je v nadaljevanju poskušal z menjavami, vendar so razigrane Šempetranke prevladovale v napadu in na servisu (20:6). Tako je lahko ponovno domači trener na koncu niza dal priložnost za igro vsem igralkam iz klopi. Prvo zaključno žogo je za domače priborila Korenova z uspešnim blokom za 24:8. Tekmo pa je zaključila z uspešnim napadom Žnidarjeva (25:9).