Sportklub 1A. DOL ženske

20 / januari 2021
Calcit Volley - GEN-I Volley
Poročilo s tekme

Calcit Volley – Gen-I Volley  3:1 (-18, 20, 22, 18)
Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Novak (Dvor), Markelj (Bled).

Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc, Pogačar 3, P. Marušič, Š. Marušič, Brulec Kostić 20, Boisa, Zatković 9, Janežič (L), Charuk 10, Jerala 7, Radišković 17. Trener: Aljoša Jemec.
GEN-I Volley: Damjanović, Karnel (L), Leban 9, Kovačič, Goršek 13, Forštnarič 2, Đukić 1, Sillah 20, Blažič (L), Gubaš, Žigon 9, Kranjc. Trener: Miodrag Stojaković.

Na zadnjih dveh tekmah novogoriškim odbojkaricam ni šlo vse po načrtih, saj so doma z minimalnim izidom izgubile s Krimom, na gostovanju v Mariboru pri Novi KBM Braniku pa so bile še dlje od uspeha. Veliko bolj zadovoljni so bili v kamniškem taboru, saj so aktualne državne prvakinje med drugim še drugič letos brez izgubljenega niza premagale Mariborčanke. Toda v dvoboju z Novogoričankami so se morale po izgubljenem uvodnem nizu pošteno potruditi, da so prišle še do svoje trinajste zmage v domačem prvenstvu, s katerim so samo še povečale svojo prednost na prvenstveni lestvici. Zdaj pred drugouvrščenim SIP Šempetrom, ki ima tekmo manj, znaša že 12 točk.
Prvi niz so gostujoče odbojkarice začele odlično, saj so na servis Ane Žigon, ki je dosegla tudi tri ase, povedle s kar 8:0. Pri zaostanku petih točk je domači trener Aljoša Jemec sicer vzel polminutni odmor, ki njegovim varovankam ni kaj prida pomagal, saj je bil njihov sprejem še naprej slab. Ko so se Kamničanke z napadom Olivere Brulec Kostić Novogoričankam približale na tri točke zaostanka (10:13), je zadišalo po preobratu, a samo to, kajti po dveh zaporednih točkah Fatoumatta Sillah je bilo 18:13 za GEN-I Volley, ki je v končnico vstopil s prednostjo šestih točk (20:14). Niz je s svojo sedmo točko v prvem nizu končala Sillahova, ob tem pa velja omeniti še, da je Žigonova dosegla kar štiri ase.

V drugem nizu so se Kamničanke le prebudile, saj so na servis Eve Pogačar svoje vodstvo s 6:4 povečale na kar 14:4. Ob dobrih servisih kamniške kapetanke je bila v napadu uspešna Brulec Kostićeva, toda pred vstopom v končnico niza je po treh zaporednih točkah Novogoričank Jemec posegel po polminutnem odmoru. Kamničanke so resda še vodile z 20:13, vendar njihova igra ni bila več tako prepričljiva. Andjelka Radišković je poskrbela za sedem zaključnih žog, šele četrto je nato izkoristila Lucille Charuk.  

Čeprav so v začetku tretjega niza domače odbojkarice z asom Manje Jerale povedle s 5:1, so na servis Gorškove in uspešnim napadom Sillahove gostje izid že na peti točki izenačile, nato pa so do izida 16:17 vztrajno zasledovale Kamničanke. Šele v končnici so odbojkarice Calcit Volleyja nekoliko lažje zadihale, kajti po točki Radiškovićeve so prišle do petih točk prednosti (22:17). Vseeno pa je bila pot do vodstva z 2:1 v nizih vse prej kot lahka, kajti z asom Selene Leban so Novogoričanke ubranile dve zaključni žogi, tretjo pa je v polje spravila Brulec Kostićeva.

Tudi začetek četrtega niza je pripadel domači ekipi, ki je z asom Radiškovićeve gostjam pobegnila za štiri točke (6:2), po dveh zaporednih točkah Zatkovićeve, drugo je dosegla z blokom, pa so Kamničanke vodile z 9:4. Čeprav so se po polminutnem odmoru Miodraga Stojakovića novogoriške odbojkarice domačinkam približale na tri točke zaostanka (7:10), se ni ponovila zgodba iz tretjega niza, kajti po asu Brulec Kostićeve je bilo že 14:8 za Calcit Volley. GEN-I Volley je z dvema zaporednima točkama svoj zaostanek še znižal na minus štiri (12:16), toda to je bilo tudi vse, kajti po uspešnem napadu Jerale je bilo že 19:12 za domačo ekipo. A tudi to Kamničankam še ni zagotavljalo mirne končnice, kajti s točko Sillahove so se jim Novogoričanke približale na 17:20. Toda Brulec Kostićeva s tremi zaporednimi točkami in Radiškovićeva z eno sta razrešili vse dvome o končnih zmagovalkah. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Jerala.

Izjava po tekmi:

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Dejstvo je, da smo šli premalo zbrani v tekmo, zato smo imeli najprej težave na sprejemu, ki so se nato prenesle na povezavi podaje in napada. Imel sem občutek, da smo vso tekmo odigrali v nekakšni ročni zavori, toda navkljub temu smo ves čas nadzorovali rezultat. Na koncu so pomembne točke, prišli smo do trinajste zmage in lahko rečemo, da smo po dveh tretjinah rednega dela prvenstva lahko zadovoljni z izkupičkom. Po tekmi smo imeli nekaj individualnih razgovorov z igralkami in verjamem, da bomo že na naslednji tekmi prikazali boljšo igro.«