1B. DOL ženske

09 / december 2020
Formis - Weiler Volley Zreče
Poročilo s tekme

1B. DOL za ženske, 10. krog, Formis : Weiler Volley Zreče 3:0 (25:18, 25:18, 25:14)
Hoče, VŠD Hoče, brez gledalcev, sodnika: Robert Gruškovnjak (Beltinci), Franc Mesarič (Murska Sobota).

Formis: Bavdaž 11, Podjavoršek 2, Stražišar, Škoflek (L), Fišer 3, Zupan (L), Godec 14, Detiček 5, Daks, Grubišič Čabo 9, Babič 3, Štampar 8, Lukman 1, Bračič. Trener: Boris Klokočovnik.

Weiler Volley Zreče: Proševa 3, Petelinšek (L), Pučnik V. 9, Gorinšek, Iršič 1, Lajhar 8, Skerbinek 6, Kovše, Vovk 6, Leva, Jakob (L), Hirkič. Trener: Tomaž Pisnik.

V 10. krogu v 1B. DOL za ženske so Formiske drugič letos premagale ekipo iz Zreč, tokrat je bilo 3:0 (18, 18, 14).

Tekmo je z neubranljivim servisom odprla Deja Podjavoršek, ki je začela kot podajalka pri domači ekipi namesto kapetanke Halužan Sagadinove, ki je tokrat manjkala zaradi zdravstvenih težav. Po uspešnih napadih Godčeve je pri rezultatu 7:2 gostujoči trener zahteval prvi odmor, kar pa ni spremenilo poteka igre, saj so Formiske po uspešnih napadih Grubišič Čabove in Fišerjeve povedle s 15:7. Pri 20:13 je Godčevo, ki je bila s šestimi točkami najuspešnejša igralka prvega niza, zamenjala Lukmanova. Za končnih 25:18 je z blokom poskrbela Bavdaževa.

Drugi niz so z neubranljivim servisom odprle igralke Zreč, nato pa so začele točke nizati Formiske. Po neubranljivem servisu Detičkove, ki je v drugem nizu igrala namesto Fišerjeve, so Formiske povedle s 6:2 in nato tudi z 9:4. Igralke iz Zreč se niso predale in so se približale na 11:10, nato pa so domače igralke spet zaigrale bolj zbrano in po bloku Bavdaževe in neubranljivem servisu Štamparjeve povedle s 15:10. Po dveh uspešnih napadih Grubišič Čabove so Formiske povedle s 21:13. Nato je Bavdaževo, ki je drugem nizu dosegla pet točk, zamenjala Stražišarjeva. Niz se je končal s 25:18 po predolgem servisu Iršičeve.

Po uspešnem napadu Detičkove so Formiske pri rezultatu 6:1 prisilile gostujočega trenerja v prvo minuto odmora. Pri rezultatu 11:2 je padla zbranost pri domači ekipi in Zrečanke so se približale na 12:8. Sledilo je obdobje dobre igre domačih igralk, tako da je gostujoči trener pri rezultatu 18:9 vzel drugi odmor. Sledile so menjave v domači ekipi, saj so vstopile Daksova, Babičeva, Bračičeva in Lukmanova. Po napadu mlade Ane Lukman so Formiske povedle s 24:14, tekmo pa je s svojim četrtim blokom na tekmi zaključila Bavdaževa za končnih 25:14 in sedmo zaporedno zmago v 1B. DOL za ženske.

Izjava po tekmi:
Deja Podjavoršek, igralka Formisa:
»S svojo igro sem zadovoljna, vendar se zavedam, da lahko še veliko napredujem. Soigralke so mi danes zelo pomagale pri prvem igranju celotne tekme v 1B. DOL za ženske. Vzdušje v ekipi je odlično in se že veselim naslednjih tekem.«