1B. DOL ženske

13 / januari 2021
OK Mozirje - OK Braslovče
Poročilo s tekme

Mozirje: Škerl Rifelj (8), Pogorevc (2), Verbovšek (11), Vodlan (20), Debelak (11), Podgornik (2), Prestor (3), Pikl, Jagodic, Venek, Kontrec (L).
Braslovče: Bedjanič (19), Šketa Rozman (17), Zbičajnik (2), Kodrun (4), Puckmeister (11)z, Fužir (8), Medved (3), Križnik, Posedel, Oštir, Marolt (L), Jelen (L).

Obe ekipi sta tekmo začeli zelo previdno. Gostje iz Braslovč so nadaljevale odločneje in si z dobro igro v polju do sredine seta priigrale prednost štirih točk, ki so jo uspele zadržati vse do konca. Domačinke so uspele osvojiti 20 točk. 

Drugi set so domače začele še slabše. Gostje so s serijami preciznih servisov Zbičajnikove, Bedjaničeve in Puckmeistrove domačim onemogočale organizacijo napadov in jim dovolile osvojiti le 13 točk. 

Tretji set so domače začele odločneje in bolj ambiciozno. Po začetnem vodstvu so jih gostje dohitele in celo povedle z 9:6. Mozirjanke so jih ujele na 9:9, ko se je začel boj za vsako točko. Izid je bil poravnan vse do 15:15, ko se je domačim z dopadljivo igro uspelo odlepiti. Na serijo odličnih servisov Vodlanove gostje niso imele odgovora in so do konca seta osvojile le še točko.

Pričakovati je bilo, da bodo gostiteljice z dobro igro nadaljevale tudi v četrtem setu, pa se to ni zgodilo. Domači trener je s prekinitvijo pri rezultatu 5:2 za gostje sicer začasno ustavil nalet gostij, vendar je zbranost hitro popustila, zlasti zaradi natančnih servisov Kodrunove in Bedjaničeve. 

Končni rezultat je odraz stanja na igrišču, saj domače igralke danes niso imele svojega dne. Popravni izpit jih čaka že v soboto, ko bodo v domači dvorani odigrale zaostalo tekmo proti ekipi iz Murske Sobote.