1B. DOL ženske

16 / januari 2021
Formis - ŽOK Triglav Kranj
Poročilo s tekme

1B. DOL za ženske, 5. krog, Formis - ŽOK Triglav Kranj 3:0 (26:24, 25:15, 25:22)
Hoče, VŠD Hoče, brez gledalcev, sodnika: Domen Gujtman (Murska Sobota), Robert Gruškovnjak (Beltinci).

Formis: Bavdaž 8, Podjavoršek 2, Stražišar, Škoflek (L), Fišer 5, Zupan (L), Godec 13, Detiček 1, Daks, Grubišič Čabo 17, Babič, Štampar 8, Lukman, Belec. Trener: Boris Klokočovnik.

ŽOK Triglav Kranj: Langus 3, Gimpelj 19, Nagode, Mohar 12, Pavlič, Fučka, Eržen, Košak 5, Flego 4, Čadež 2, Smukavec (L), Hribar (L). Trener: Borut Kralj.

Zaostalo tekmo 5. kroga med vodilno ekipo Formisa in ekipo Triglava iz Kranja sta trenerja pričela v naslednjih postavah. Za gostujočo ekipo so tekmo pričele: Flego na mestu podajalke, Moharjeva in Košakova na sprejemu, Gimpljeva kot korektorica, Čadeževa in Erženova na centru ter Smukavčeva kot libero. Domači trener pa je na teren poslal naslednjo ekipo: Podjavorškovo na mestu podajalke, Grubišič Čabo in Godčevo na sprejemu, na korektorskem mestu Detičkovo, na centru Bavdaževo ter Štamparjevo in Škoflekovo kot libero.

Prvi servis je pripadel domačinki Grubišičevi. Po solidnem sprejemu pa je prvo točko dosegla z blok outom gostujoča ekipa. Po silovitem začetku ekipe iz Kranja, ki je povedla z 1:4, je domača ekipa izid izenačila pri 8:8. Nato sta se ekipi nekaj časa menjevali v vodstvu. Triglav pa je ponovno povedel za dve točki pri rezultatu 11:13. Pri rezultatu 12:15 za gostje pa je prvič po time-outu posegel domači strateg Boris Klokočovnik. Domača ekipa se nikakor ni mogla približati, zato je sledila pri rezultatu 13:17 prva menjava. Fišerjeva je vstopila namesto Detičkove. Gostje pa so dosegle še eno točko. Pri rezultatu 13:18 je tako domači trener porabil že svoj drugi time-out, ki je pomagal, saj so si takoj priborile servis in osvojile še dve točki, kar je gostujočega stratega Boruta Kralja prisililo v prvi time out. Nato je sledila borba za vsako točko. Kljub slabšemu sprejemu je domača ekipa zelo dobro odigrala blok obrambo in po izenačenju na 20:20 povedla za dve točki, zato je gostujoči trener pri rezultatu 22:20 izkoristil svoj drugi time-out. Po uspešnem varanju gostij je za servis vstopila Nagodetova. Po uspešnem bloku gostij pa je na semaforu pisalo 22:22. Sledili sta točki na obeh straneh. Prvo set žogo so po napaki Fišerjeve na servisu dobile gostje. Z uspešnim napadom je Godčeva izenačila in po napadu Čabotove je prva set žoga pripadla domačim igralkam. Le-to je z blok outom osvojila Čabotova. Tako se je set končal z zmago domače ekipe s 26:24. 

Drugi set so gostje pričele v isti postavi, pri domačih pa je namesto Detičkove set pričela Fišerjeva. Set so bolje pričele domače igralke. Pri rezultatu 6:3 je namesto Košakove v igro vstopila Langusova. Pri rezultatu 9:5 so gostje prvič odšle na odmor v drugem setu. Pri rezultatu 13:7 so gostje izkoristile svoj drugi time-out, kar jim ni najbolj pomagalo, saj je domača ekipa z dobro igro in napakami nasprotnic držala varno razliko. Pri rezultatu 15:10 je Kralj na servis zopet namesto Erženove poslal Nagodetovo, kar mu ni prineslo uspeha, saj je ekipa Formisa z uspešnim napadom Bavdažove povedla s 16:10. Pri rezultatu 20:13 je gostujoči trener namesto Čadeževe na servis poslal Fučkovo, kar ni zmedlo domače ekipe, ki je set z dobro organizirano in dopadljivo igro pripeljala do gladke zmage s 25:15. 

V tretjem setu trenerja nista menjala. Zopet so set s prvo točko odprle gostje, ki so tudi bolje pričele, vendar so jih Formiske pri četrti že ujele. Po uspešnem bloku Bavdaževe pa so domače igralke povedle že s 7:4, kar je prisililo gostujočega trenerja, da pokliče svoje igralke na prvi odmor. Pri rezultatu 12:10 je gostujoči trener menjal diagonalo podajalka - korektorica. V igro sta vstopili Pauličeva in Nagodetova. Pri rezultatu 14:12 pa je v igro vrnil Flegovo in Gimpljevo. Malo odmora je gostjam koristilo, saj so z blokom Gimpljeve izid na 15 izenačile in nato celo povedle, kar je prisililo domačega stratega v prvo minuto odmora. Po treh zaporednih točkah Gimpljeve je moral domači trener še drugič poklicati svojo ekipo na odmor. Navodila so zalegla, saj je domača ekipa po dolgi izmenjavi osvojila točko. Z dobro igro so domače povedle z 19:18, kar je gostujočega trenerja prisililo še v koriščenje drugega time-outa. Domače igralke so klub temu povedle z 20:17, vendar so jih po napakah domačih v obrambi gostje ujele na dvajseti točki. Potem se je kot v prvem setu vnela borba za vsako točko. Domače so si po uspešnem bloku Štamparjeve priigrale prvo set žogo, ki jo je Čabotova v prvem napadu tudi izkoristila. Julija Grubišič Čabo je bila v domači ekipi najuspešnejša igralka s 17 točkami, pri gostjah pa je izstopala Kaja Gimpelj z 19 točkami.

Izjavi po tekmi:
Deja Podjavoršek, igralka Formisa: 
"Nasprotnik je bil zelo težak, zato smo se na njega dobro pripravile. V prvi set smo vstopile nervozno in smo porabile kar nekaj časa, da nam je igra stekla. Po uspešnem zaključku prvega seta, ki smo ga dobile na razliko, smo se dvignile in pokazale igro, ki nas krasi v dosedanjem delu prvenstva. To nas je pripeljalo do končne zmage. Tekma je sedaj za nami in smo z glavo že pri derbiju, ki nas čaka v torek v Ljutomeru."

Kaja Gimpelj, igralka Triglava:
 "Prvi set smo zelo dobro pričele. Zaradi lastnih napak in zgrešenih servisov smo set v napeti končnici izgubile na razliko. Potem nam igra nikakor ni več stekla. Sedaj moramo dvigniti glavo in iti na naslednjo tekmo po zmago."