1B. DOL ženske

19 / januari 2021
ŽOK Ljutomer - Formis
Poročilo s tekme

Na začetku prvega niza so pobudo prevzele domače igralke, ki so povedle s 6 : 3, predvsem po dobrih servisih Pintaričeve. Seveda se gostje niso predale in so po dveh uspešnih napadih Fišerjeve izid znižale na 6 : 5. Po dveh neuspešnih napadih domačink ter uspešnem napadu Grubišič Čabojeve so gostje povedle z 8 : 10. Zato je reagiral domači trener in vzel minuto odmora, ki je koristila domačinkam, saj so po odličnem servisu Sakovičeve in prvem tempu Pintaričeve povedle s 13 : 11. Pri rezultatu 15 : 13 je gostujoči trener zahteval minuto odmora. Po odmoru so domačinke dosegle dve zaporedni točki, zato je trener gostij moral vzel še drugo minuto odmora. Za tem so gostje zaigrale boje in povedle z 18 : 19, ko je domači trener vzel še drugo minuto odmora. Sledile so tri zaporedne točke domačink. V napeti končnici pa se je po dveh zaporednih uspešnih napadih Sakovičeve set končal s 25 : 21 za domačinke.

V drugem nizu so najprej povedle domačinke s 3 : 1, nato pa so pobudo prevzele gostje in obrnile izid v svojo korist s 3 : 5. Pri rezultatu 4 : 7 je domači trener Novak zahteval prvo minuto odmora. Pri rezultatu 7 : 11 je trener Novak menjal organizatorko igre, in sicer je namesto Banfijeve vstopila Stavbarjeva. Še naprej so tempo narekovale gostje, saj so po treh uspešnih napadih Grubišič Čabojeve povedle z 9 : 14. Domači trener je vzel drugo minuto odmora. Po asu Stavbarjeve in rezultatu 13 : 16 je svojo prvo minuto odmora vzel gostujoči trener Klokočovnik. Z blokom Makoterjeve, napadom Kolamaničeve ter dveh blokih Petkove so domačinke uspele znižati na 19 : 20. Z blokom Kutnjakove pa so prišle do izenačenja. Spet se je obetal napet zaključek seta. Z uspešnim napadom Kolmaničeve in asom Kutnjakove so domačinke povedle z 22 : 20. Gostje so uspele izid izenačiti. Z napadom Petkove so domačinke povedle 23 : 22. Na drugi strani je z uspešnim napadom izenačila Bavdaževa, ki je nato z asom povedla na 23 : 24. Izenačila je Sakovičeva. Po napaki domačink je nato ponovno izenačila Pintaričeva. Domačinke so pri rezultatu 26 : 25 zapravile svojo prvo zaključno žogo. Z napadom Fišerjeve in blokom Štamparjeve so gostje dobile drugi set.

Tudi začetek tretjega seta je obetal napeto tekmo. Obe ekipi sta pokazali vrhunsko odbojko, igralke so se res borile za vsako točko, kot se za derbi seveda spodobi. Rezultat je bil vseskozi izenačen do 5 : 5, ko so za dve točki povedle domačinke. Gostje so na 9. uspele rezultat izenačiti. Pri rezultatu 10 : 11 je trener Novak vzel prvo minuto odmora. Še naprej smo spremljali odlično odbojkarsko predstavo dveh najboljših ekip v 1B. DOL. Pri rezultatu 14 : 17 je domači trener zahteval drugo minuto odmora, pri rezultatu 14 : 18 pa menjal organizatorko igre, namesto Stavbarjeve je vstopila Banfijeva. Gostje so na račun odličnih servisov držale razliko. Pri 17 : 20 je prvo minuto odmora zahteval Klokočovnik. Po minuti odmora so pobudo prevzele gostje, ki so do konca seta domačinkam oddale samo eno točko ter zmagale z rezultatom 18 : 25.

Začetek četrtega seta je pripadal gostjam, ki so povedle s 3 : 5, ko je Novak zahteval prvo minuto odmora. Z napadom Sakovičeve so domačinke izenačile na 6 : 6. Nato so pobudo spet prevzele gostje, ki so povedle s 7 : 11. Novak je zahteval drugo minuto odmora. Kljub temu so gostje še naprej večale razliko, ki znašala že visokih 8 točk (8 : 16). Pri rezultatu 11 : 17 je Klokočovnik zahteval svojo prvo minuto odmora. Gostje so še naprej igrale svojo igro, s katero domačinkam niso pustile, da bi se jim približale. Set se je končal 14 : 25 za gostje.

Ljutomerčanke so tudi na tej tekmi pokazale srčno igro, borile so se po svojih močeh, priznati pa je treba, da so bile gostje bolj zbrane v ključnih trenutkih. Že v soboto ekipi čaka povratna tekma v Hočah.

Izjava po tekmi:
Bojan Novak, trener ŽOK Ljutomera:
 "Pričakovali smo težko tekmo, saj sta se v derbiju pomerili dve najboljši ekipi v 1B. DOL. Svojo priložnost smo zamudili v drugem nizu, ko smo pritiskali s servisi, z napadi pa nismo bili dovolj uspešni. Zelo se nam je poznala tudi odsotnost poškodovane Stankovičeve."