1B. DOL ženske

03 / februari 2021
Formis - Mozirje
Poročilo s tekme

1B. DOL za ženske, 15. krog, Formis - Mozirje 3:2 (25:22, 23:25, 23:25, 25:16, 15:09)
Hoče, VŠD Hoče, brez gledalcev, sodnika: Mojca Tovornik (Maribor), Bernard Valentar (Prevalje).

Formis: Bavdaž 11, Podjavoršek 1, Stražišar 1, Škoflek (L), Fišer 7, Zupan (L), Godec 22, Detiček 2, Grubišič Čabo 19, Babič, Štampar 12, Lukman, Halužan Sagadin 2, Bračič. Trener: Boris Klokočovnik.

Mozirje: Rifelj Škerl 7, Pogorevc 5, Kontrec (L), Verbovšek 20,Zaluberšek, Pikl 8, Debelak 9, Podgornik, Jagodic 2, Venek, Prestor 14. Trener: Matija Petrič.

Tekmo je s servisom odprla gostujoča igralka Pogorevc, vendar so Formiske takoj prevzele pobudo in povedle s 5:2. Sledile so napake na domači strani in gostujoče igralke so povedle s 7:10, po uspešnem napadu Štamparjeve so Formiske izenačile na 10. točki in gostujoči trener je vzel prvi odmor. Spremljali smo izenačeno igro z obeh strani, pri 16:16 je sledila menjava pri Mozirju, namesto Rifelj Škerlove je v igro vstopila Jagodičeva in z dvema servisoma zagotovila svoji ekipi prednost s 16:18. Sledil je odmor na domači strani, ki je pozitivno vplival na domačo ekipo, saj so Formiske po uspešnem bloku in napadu Štamparjeve povedle z 21:18. Mozirjanke se niso predale in so rezultat izenačile na 22. točki. Godčeva je priigrala prvo zaključno žogo, ki jo je tudi po uspešnem napadu sama izkoristila za zmago v prvem nizu s 25:22.

Drugi niz so bolje odprle Mozirjanke, ki so po dveh neubranljivih servisih Verbovškove povedle z 2:5, pri 2:6 pa je domači trener vzel prvi odmor. Pri 4:7 je sledila menjava v domači vrsti, v igro je vstopila kapetanka Halužan Sagadinova. Formiske so izenačile na sedmi točki in sledil je nov odmor na strani gostujoče ekipe. Do 13:13 smo spremljali izenačeno igro, nato pa je gostujoča ekipa povedla s 13:16 in prisilila domačega trenerja v drugi odmor. Po neubranljivem servisu Piklove je ekipa iz Mozirja povedla s 15:18. Čeprav so nato Formiske povedle z 19:18, se gostujoče igralke niso predale in so povedle z 21:23, pri 22:24 pa so imele prvo zaključno žogo, izkoristile so drugo po uspešnem napadu Prestorjeve in zasluženo izenačile v nizih na 1:1.

V tretjem nizu so od začetka v domači ekipi dobile priložnost za igro Bračičeva, Stražišarjeva in Detičkova, vendar je pri 0:5 sledila prva menjava, namesto Bračičeve je v igro vstopila Godčeva. Po uspešnem napadu Godčeve in neubranljivem servisu Detičkove so se domače igralke približale na 5:8. Pri 8:14 je domači trener že vzel drugi odmor. Gostujoče igralke so držale prednost šestih točk vse do 10:16, nato je sledila serija točk na domači strani in Formiske so rezultat izenačile na 16. točki. Godčeva in Štamparjeva sta poskrbeli za vodstvo z 20:18, pri 20:20 je namesto Detičkove vstopila Fišerjeva, kar pa gostij ni zmedlo, saj so povedle z 20:23. Kljub izenačenju na 23. točki se domačinkam ni uspelo rešiti in niz je pripadel Mozirjankam s 23:25.

Četrti niz so s 3:0 odpre Formiske, kar je prisililo gostujočega trenerja v prvi odmor, ki je prebudil Mozirjanke, saj so se počasi približevale Formiskam in jih na deveti točki tudi ujele. Po bloku Grubišič Čabotove so Formiske povedle s 14:12, po neubranljivem servisu Štamparjeve pa s 16:13. Godčeva je z dvema neubranljivima servisoma poskrbela za vodstvo z 21:16, še z novima dvema pa za 24:16. Za končnih 25:16 je z blokom poskrbela Bavdaževa.

Odločilni niz se je začel z izenačeno igro, prve so za dve točki povedle Formiske pri 4:2 in sledil je prvi odmor na gostujoči strani. Pri 5:5 je sledilo prvo izenačenje, po bloku in napadu Godčeve so Formiske stran obrnile pri vodstvu z 8:5, po napadu Fišerjeve pa so povedle z 9:5. Blok Bavdaževe, napad Grubišič Čabotove in še en blok Bavdaževe so prinesli Formiskam prvo zaključno žogo pri rezultatu 14:7. S svojo enajsto točko je tekmo z uspešnim napadom zaključila Bavdaževa.

Izjavi po tekmi:

Neja Bračič, igralka Formisa: »Za nami je težka in napeta tekma. Nasprotna ekipa je bila zelo borbena in je izkoristila nekaj trenutkov naše nezbranosti. Izgubile smo drugi in tretji set, v četrtem pa smo uspešno vrnile pozitivno vzdušje ter dobro voljo, pokazale željo po zmagi in si z dobro igro v zadnjem setu priborile novo, pomembno zmago.«

Ana Marija Verbovšek, igralka Mozirja: »Kljub močnim servisom in dobro postavljenemu bloku smo uspele odvzeti dva niza prvouvrščeni ekipi. Z nekaj dobrimi servisi smo jih spravile od mreže in se na koncu veselile doseže točke.«