1B. DOL ženske

13 / februari 2021
Braslovče - Formis
Poročilo s tekme

V 16. krogu so odbojkarice Braslovč v domači dvorani gostile ekipo Formisa in izgubile z 0:3 (-23,-21,-23).

Prvi set so s servisom Zbičajnikove začele Braslovčanke in povedle z 2:0. Z enako mero so jim nato vrnile gostje in izenačile na 2:2. Sledili sta še dve zaporedni točki gostij in vodstvo z 2:4. Gostje so prednost ohranile do 7. točke, ko je Braslovčankam uspelo rezultat izenačiti. Nato smo do konca seta gledali izenačeno igro, v kateri je bil rezultat ali izenačen ali pa je ena od ekip vodila za točko prednosti. Pri izenačenju na 23:23 so Braslovčanke, po napaki gostujočih napadalk, povedle s 24:23 in imele žogo za zmago, ki pa je niso izkoristile. Po izenačenju na 24. točki so gostje dosegle še dve točki in zmagale s 24:26.

Drugi set so po izenačenju na 2:2 bolje nadaljevale igralke Formisa in si priigrale nekaj točk prednosti, ki so jo uspele ohraniti vse do konca seta. Pri rezultatu 17:21 v korist igralk Formisa so, na servis Fužirjeve, Braslovčanke rezultat sicer znižale na 20:22, kaj več pa jim ni uspelo. Drugi set so gostje zmagale z 21:25.

Tretji set so po izenačenju na 3:3 bolje nadaljevale Braslovčanke, ki so na servis Posedelove povedle s tremi točkami prednosti in prednost ohranjale do 14. točke, ko je gostjam uspelo ponovno izenačiti. Tretji set se je odvijal podobno kot prvi vse do 21. točke, ko je gostjam uspelo Braslovčanke prisiliti k nekaj napakam in povesti z 21:24. Prve set žoge igralkam Formisa, po napaki v napadu, ni uspelo izkoristiti. Braslovčankam je na servis Bednjaničeve uspelo izid znižati na 23:24 in gostujoči trener Klokočovnik je svoje igralke poklical na odmor. Potem, ko Braslovčankam ni uspelo zaključiti napada za izenačenje, je to uspelo Juliji Grubišič Čabo, ki je za svojo ekipo dosegla zadnjo točko za zmago s 23:25.