1B. DOL ženske

17 / oktober 2020
ŽOK Sobota VS Logatec [16/10/2020 19:30]
ŽOK Sobota v krstni sezoni v 1.B ligi začela s porazom

ŽOK Sobota-Logatec 1:3 (25/21 17/25 29/31 20/25)
Murska Sobota, dvorana OŠ II, brez gledalcev, sodnici: Miklošič Sanja, Bezjak Špela
ŽOK Sobota: Babič (C), Saje 16, Weingerl, Črnko (L), Kuhar G. (L), Marton 7, Krajcar 13, Puklavec 8, Klement 6, Kuhar A. 3
Trener: Spasoje Todorovič, Pomočnik: Miha Žalig
Logatec: Marič 9, Ravnik 6, Hribljan, Štih 13, Milič 8, Koželj 7, Šen 19, Mole (L), Mesar (C), Pleteršek, Klavžar 7, Šuštaršič 1, Lapajne 4
Trener: Saša Đurić

1.b ligo sta odprli dve novinki v ligi, ŽOK Sobota in Logatec. Domačinke so gostje pričakale nekoliko oslabljene, saj je manjkala poškodovana sprejemalka Lana Sarjaš.
Prvi set so boljše začele domačinke, ki so s uspešnimi napadi hitro pobegnile za dve točki. Ekipi sta se potem vse do šeste točke izmenjevale v vodstvu, ko so igralke ŽOK Sobota pobegnile gostjam na pet točk razlike. V napadih so bile uspešne prek Katje Saje in Pie Krajcar. Tedaj je gostujoče trener vzel tudi prvo minuto odmora.
Igralke Logatca so se domačinkam približale še enkrat na točko razlike vendar so igralke ŽOK Sobota vseeno zbrano privedle set do konca in ga osvojile z 25:21. Prvi set je tudi minil z borbo za vsako žogo na obeh straneh.
Drugi set se je zgodba obrnila, saj so igralke Logatca z odličnimi servisi in na drugi strani s slabim sprejemom domačink, hitro pobegnile na 0:9. Domači trener Todorović je bil primoran poseči po minuti odmora. Domačinke so se malce pobrale in se približale na štiri točke zaostanka, kaj več pa niso zmogle in drugi set je suvereno pripadel gostjam s 17:25.
Pravo poslastico pa je ponudil tretji set, ki se je večji del odvijal izmenjujoče s točko razlike na obeh straneh. Obe ekipi sta se izmenjevali v vodstvu in set točki vse do končnega rezultata, kjer so več sreče imele igralke OK Logatec in ga osvojile z 29:31.
V četrtem setu so se domačinke uspešnim napadom OK Logatec ki so večji del seta prek napadov Asje Šen in Štih Patricie, upirale do sredine seta. Tretji set jim je pobral več moči, kot gostjam, ki so ga tudi zaradi daljše klopi osvojile s 20:25 in zasluženo odšle iz Murske Sobote s tremi točkami.
Igralkam ŽOK Sobota, ne gre zameriti poraza, saj jim je zmago zmanjkalo malo več sreče in malce daljša klop.
Naslednjo kolo gostuje ŽOK Sobota v Hočah pri OK Formis.